van der Horst

Zolder: Lynk & Co Cyan Racing palmt gans podium in

Yann Ehrlacher - Lynk & Co Cyan Racing
Yann Ehrlacher - Lynk & Co Cyan Racing
Een drive through penalty voor de van de pole vertrokken Nathanaël Berthon (Comtoyou Racing Audi) schonk Lynk & Co Cyan Racing het ganse podium in de tweede WTCR race op Circuit Zolder. Yann Ehrlacher haalde het voor zijn nonkel Yvan Muller, Santiago Urrutia pakte de derde plaats. Gilles Magnus (Comtoyou Racing Audi) lag bij de aanvang van de race op de derde plaats achter Berthon en Erlacher, maar ging in de fout in de Boutsen chicane, waarvan Muller profiteerde. Later moest onze landgenoot ook Urrutia voorbij laten.
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
In de aanvangsfase van de race schakelden Attila Tassi en Thed Björk elkaar uit door op elkaar te rijden, een incident dat de safety car naar buiten bracht. Na de herstart in de vierde ronde volgde het nieuws dat Berthon een drive through kreeg voor een jump start. De Fransman zou uiteindelijk de race afsluiten op de veertiende plaats. Magnus schoof zo op naar de tweede plaats achter Erlacher en wist die positie lange tijd te behouden tot hij onder druk van Muller in de fout ging waarna hij ook nog Urrutia voorbij liet gaan.

Néstor Girolami (Münnich Motorsport Honda) profiteerde van de vele race-incidenten om op te schuiven van de tiende naar de vijfde plaats. Hij wist een opzittende Tom Coronel (Comtoyou Racing Audi) achter zich te houden.  Jean-Karl Vernay (Team Mulsanne Alfa Romeo) finishte zevende voor de Hyundai’s van Norbert Michelisz, Nicky Catsburg en Luca Engstler. Münnich Motorsport slaagde er in om de motor op de wagens van Esteban Guerrieri en Tiago Monteiro te vervangen maar beiden moesten de race achteraan aanvatten. Guerrieri werd uiteindelijk nog dertiende, Tiago Monteiro finishte als vijftiende.

Foto's: Thomas Smets
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Touring Car Cup op zondag 13 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons