van der Horst

Zolder: Michelle Halder eerste vrouwelijke winnaar

Michelle Halder - Profi Car Team Halder Honda Civic
Michelle Halder - Profi Car Team Halder Honda Civic
Op Circuit Zolder werd zondag geschiedenis geschreven, Michelle Halder (Profi Car Team Halder Honda) won de tweede race voor de TCR Europe en werd alzo de eerste vrouw die een dergelijke prestatie behaalde. Nicolas Baert (Comtoyou Racing Audi), zaterdag nog winnaar van de eerste race, finishte ditmaal als zesde.
Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
De reversed grid plaatste Dan Lloyd (Brutal Fish Racing Honda) op pole met Michelle Halder naast hem. Halder had de betere start nam de leiding en stond die ook niet meer af. Julien Briché (JSB Compétition Peugeot) en Andreas Bäckman (Target Competition Hyundai) schakelden elkaar uit in het begin van de race na op elkaar ingereden te zijn. Dáni Nagy (BRC Racing Team Hyundai) en Mike Halder Halder (Profi Car Team Halder Honda) vochten het ondertussen onder elkaar uit voor plaats drie, maar Nagy wist zijn positie te behouden tot aan de meet. Mehdi Bennani (Comtoyou Racing Audi) claimde de vijfde positie net voor teamgenoot Nicolas Baert. PepeOriola, Mat’o Homola, Teddy Clairet en John Filippi waren de overige renners in de top tien, maar Clairet zou later zijn negende positie kwijt spelen tengevolge een straftijd van 30 seconden die hij kreeg voor een aanrijding met Martin Ryba in de eerste ronde.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op zondag 13 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons