van der Horst

Zolder Historic GP: Moortgat en Branckaerts eerste winnaars

Start Belcar Youngtimer Cup
Start Belcar Youngtimer Cup
In het kader van de Zolder Historic Grand Prix worden ook de derde en vierde manche verreden van de Belcar Youngtimer Cup en de Belcar Historic Cup. Nadat Luc Moortgat (Porsche 964 Cup) bij de Youngtimers en Luc Branckaerts (Corvette) bij de Historics de pole haalden, wonnen beiden ook afgetekend de eerste races op zondag.
Luc Moortgat - Porsche 964 Cup
Luc Moortgat - Porsche 964 Cup
Luc Moortgat schoot het snelst uit de startblokken bij de Youngtimers terwijl Erik Bruynoghe in zijn snelle Peugeot 205 als tweede aansloot na een goede start. Maar reeds snel in de race viel alles in zijn plooi en kwam de Ford Sierra Cosworth RS500 vabn Jan van Elderen post vatten in tweede positie, terwijl Bruynoghe het pleit won voor de derde plaats en hierbij de Porsche 964 Cup van Eric Nulens achter zich hield.


Erik Bruynoghe - Peugeot 205
Erik Bruynoghe - Peugeot 205
Voor de vijfde plaats was een mooi gevecht tussen de BMW's van Geert Dierckx, Kenzi Qvick (zoon van), Sam Coenjaerts en Dirk Van Rompuy. Dierckx trok hierbij aan het langste einde.
Dirk Van Rompuy - BMW E30 M3
Dirk Van Rompuy - BMW E30 M3
Van Rompuy kreeg het ook nog aan de stok met rechtstreekse concurrent Tom Laureyns in zijn supersnelle VW Golf, maar Van Rompuy perstte er nog een snelle laatste ronde uit en ging voorbij de Golf op zoek naar belangrijke punten voor het kampioenschap. 
Start Belcar Historic Cup met Corvette van Brankaert en Lotus van François
Start Belcar Historic Cup met Corvette van Brankaert en Lotus van François
Bij de Historics is de Chevrolet Corvette van Luc Branckaerts geen partij voor de rest van het peloton. Branckaerts startte op kop en werd pas aan de meet door de concurrentie terug gezien. Achter de Amerikaanse krachtpatser ontspon er zich een mooi gevecht tussen de Lotussen van Roger Poulet en Guy François, de BMW van Brauneiser en de Porsche van Francken. Vooraan was Branckaerts uit het zicht verdwenen terwijl Poulet de rol moest lossen en wegzakte in het peloton. François werd knap tweede terwijl de man van de race toch wel Xavier Martens was die in zijn Porsche oprukte van de 10de naar de 3de plaats algemeen. Kuyl , Frick en Francken waren de pechvogels van deze eerste race van de dag.

Foto's: Thomas SmetsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Youngtimer Cup op zondag 27 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Historic GP.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons