Zolder Motorsport XL weekend: Audi en Mercedes verdelen de zeges

HCB Rutronik Racing - Audi R8 LMS
De wedstrijden voor het Duitse Motorsport XL weekend te circuit Zolder werden allemaal op zaterdag afgewerkt, zondag is het immers Petrolhead Sunday op het Limburgse circuit. Wist in de kwalificaties Ronny C'Rock zijn Land Motorsport Audi R8 LMS nog tweemaal op pole te zetten voor de beide DMV GTC wedstrijden, dan moest hij zaterdag met één zege genoegen nemen. De zege in de tweede wedstrijd was voor de db Motorsport Mercedes SLS AMG GT3 van Andreas Simonsen. Audi won later op de dag met de HCB Rutronik Racing Audi R8 LMS van Tommy Tulpe en Fabian Plentz nog de Dunlop60 endurance race.
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Zestien wagens namen de start van de eerste race voor het DMV GTC kampioenschap, Henk Thuis die niet aan de kwalificaties deelnam startte helemaal achteraan met zijn Pumax. Ronny C'Rock die van op de pole startte nam onmiddellijk de leiding en wist die ook te behouden tot aan het einde van de wedstrijd Karl Wendlinger stuurde db Motorsport Mercedes SLS naar de tweede plaats. Tommy Tulpe legde met zijn HCB Rutronik Racing Audi R8 LMS beslag op de laatste podiumplaats. Pertti Kuismanen loodste zijn Viper naar de vijfde plaats achter de Audi R8 LMS Ultra van Fabian Plentz. De Glickenhaus SC G003C met Guido Naumann aan het stuur kwam als tiende over de streep een plaats voor de Donkervoort van Johannes Kreuer.

db Motorsport - Mercedes SLS
In de tweede race was het Andreas Simonsen die het best weg was, de Zweed leek de zege op zak te hebben maar moest toch nog Ronny C'Rock voor laten. Op het einde van de race kon Simonsen alsnog zijn Mercedes voorbij de Audi murwen en won de tweede race voor de Land Motorsport en de Audi R8 LMS Ultra van Fabian Plentz. Kuismanen werd ditmaal zesde en de Glickenhaus ditmaal bestuurd door Rebecca Jackson haalde de finish op de elfde plaats. Na een opgave in de eerste race kwam Henk Thuis niet meer aan de start van race2.

Start Dunlop60 race
Tot slot van de dag was er nog een uur durende endurance race voor GT’s en sportwagens die meetelde voor de Dunlop60 trofee. Slechts 11 wagens verschenen aan de start en het was de HCB Rutronik Racing Audi R8 LMS die nu gedeeld werd door Tommy Tulpe en Fabian Plentz die als eerste de meet bereikte. Manuel Lauck schonk de Glickenhaus SC G003C de tweede plaats nadat de Mercedes van Wendlinger/Simonsen veel tijd verloor bij de pitsstop. De laatste podiumplaats was voor de HCB Rutronik Racing Norma van Sebastian Amosse en Evi Eizenhammer.

Foto's: Ronald Janssens

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 4 september 2016.