van der Horst

Zolder: Nicolas Baert heerst over Zolder

Podium race 1 TCR Europe Zolder
Podium race 1 TCR Europe Zolder
Vertrokken van op de pole reed Nicolas Baert (Comtoyou Racing Audi) dominant naar de zege in de eerste race voor TCR Europe op Circuit Zolder. Mat’o Homola (Honda) wist bij de start Baert nog te verschalken maar ging twee bochten verder wijd en moest de koppositie alweer afgeven aan de Belg die deze niet meer zou afstaan. De geanimeerde race werd onderbroken door een tussenkomst van de safety car waarna nog een full course yellow periode volgde, maar dit alles kon Baert niet deren.
Wagen van Jean-Laurent Navarro wordt weggetakeld
Wagen van Jean-Laurent Navarro wordt weggetakeld
Al heel vroeg in de race moest de safety car de baan op na verschillende incidenten in de openingsronden waarbij we Jessica en Andreas Bäckman verloren. Bij de herstart wist Baert voor Halder te blijven terwijl Homola de derde positie innam. Bennani ((Comtoyou Racing Audi) moest wat lateropgeven in de pits met techniche problemen terwijl een full course yellow periode werd ingesteld nadat Florian Briché (JSB Compétition Peugeot) in aanrijding kwam met teammaat Jean-Laurent Navarro. Wat later moest ook Julien Briché het strijdtoneel verlaten met technische problemen aan zijn Peugeot.

Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Baert reed ondertussen onbedreigd naar de zege en kwam over de finish met een voorsprong van 2,885 seconde op Halder (Profi Car Team Halder Honda). Na Homola finishte Dániel Nagy (BRC Racing Team Hyundai) op de vierde plaats, Dan Lloyd (Brutal Fish Racing Honda) werd vijfde, voldoende om de leiding in de puntenstand te behouden. De top tien werd vervolledigd door Martin Ryba, Michelle Halder, Teddy Clairet, Jimmy Clairet en Pepe Oriola.

Foto's: Thomas Smets
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op zaterdag 12 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons