van der Horst

Zolder: Renzo Uylenbroeck en Coen Klopman zijn de winnaars in de finale van de Autosport.be Clio Cup

Autosport.be Clio Cup @ Zolder
Autosport.be Clio Cup @ Zolder
De Autosport.be Clio Cup kende zijn finale op wat toch voor het kampioenschap de virtuele thuisgrond mag genoemd worden: Circuit Zolder. Twee van de drie kampioenschappen moesten nog een beslissing krijgen, waardoor er enerzijds vele deelnemers niets te verliezen hadden en anderzijds door anderen tactischer gereden werd. Maar bovenal kregen we een finale die het kampioenschap waardig was en met bovendien verdiende winnaars in de vorm van Renzo Uylenbroeck (Xenum Motorsport) en Coen Klopman (Arnage Competition).
Renzo Uylenbroeck - Xenum Motorsport
Renzo Uylenbroeck - Xenum Motorsport
Vooraan begon de eerste heat goed voor Klopman, al kreeg hij het gezelschap van drie concullega's achter zich met Uylenbroeck, maar vooral titelpretendenten Thomas Cuvillier (Boutsen-VDS by Undercut) en Jarne Biesmans (Cuore Sportivo Racing). Het viertal hield dit tempo toch vrij lang vol en bleven in elkaars zog rijden, al probeerde Uylenbroeck wel eens wat prikken te geven aan de Nederlander. Uiteindelijk lukte het de Vlaams-Brabander om er voorbij te geraken in de laatste minuten van de wedstrijd, met de overwinning als gevolg. Voor plek twee werd het nog spannend, want ook Ben Thaens (Viraco E-Sports) kon aansluiten en hij kon opklimmen tot het podium, maar geraakte niet voorbij Cuvillier.

Maico Vanlook - Independent Racing
Maico Vanlook - Independent Racing
In de Silver-klasse ging de winst voor een tweede keer dit seizoen naar Yves Deplus (JFT Engineering). Deze reed van start tot finish aan de leiding en hield hiermee Jelle Verstraeten (BeSim-Racing) en Jelle De Ro (Team Camber Motorsports) achter zich. In de Bronze-klasse kregen we dan weer een unicum. Dries Moujdy (Dynamixx), de slokop in deze klasse, lag al vrij vroeg in de touwen, waardoor we nog maar de derde winnaar van het seizoen in deze klasse kregen met Maico Vanlook (Independent Racing), voor Ronald Vanuytrecht (RPMotorsport) en Leroy Bolkesteijn.

Coen Klopman - Arnage Competition
Coen Klopman - Arnage Competition
Voor race twee mocht Vanlook starten vanaf de pole, maar het was Fabrice Cornelis (ExonID Racing Team) die snel de leiding nam. Al kregen we halfweg wedstrijd dan een heuse broederstrijd, want de Oost-Vlaming werd vanaf dan belaagd door Klopman. Beide heren kennen elkaar goed gezien zij verschillende titels hebben behaald in de Virtual Belcar. Uiteindelijk haalde de Nederlander de bovenhand over onze landgenoot en reed zo richting de winst, waardoor de cirkel rond is. De Nederlander was namelijk ook de eerste winnaar tijdens de testrace. Voor plek twee werd het ook nu weer spannend, maar na een akkefietje tussen Cuvillier en Biesmans, konden Cornelis en Thaens zich verzekeren van het podium.

Jelle Verstraeten - BeSim-Racing
Jelle Verstraeten - BeSim-Racing
In de Silver-klasse werden de rollen omgekeerd, door de omgekeerde grid. Hierdoor reed Verstraeten van start tot finish aan de leiding, al maakte Deplus het hem niet gemakkelijk. Toch moest deze laatste tevreden zijn met een tweede plek. De Ro kon zich dan wel handhaven op plaats drie. In de Bronze-klasse was de strijd er dan weer snel uit. Vanlook mocht dan van op de pole starten, hij hield zich goed afzijdig van de snellere wagens en had aan de meet zestien seconden voorsprong op Bolkesteijn en negentien op Vanuytrecht.

Hiermee zit het eerste seizoen van de Autosport.be Clio Cup er op, maar wie nu de officiële kampioenen zijn laat nog even op zich wachten. Dit wordt volgende week officieel bekend gemaakt, dus hou de website zeker in het oog!

Foto's: Autosport.be Clio Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op woensdag 21 juni 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons