van der Horst

Zolder: Seizoenopener is voor Néstor Girolami

Néstor Girolami - Münnich Motorsport Honda Civic
Néstor Girolami - Münnich Motorsport Honda Civic
Néstor Girolami bezorgde Münnich Motorsport en Honda een eerste zege in het WTCR seizoen 2020. Girolami haalde het van Thed Björk ((Cyan Racing Lynk & Co) en Attila Tassi (Münnich Motorsport Honda). Maar er was niet alleen vreugde in het Honda kamp, zowel Esteban Guerrieri als Tiago Monteiro bliezen hun motor op en het valt nog te bezien of het team de motor op beide wagens op tijd kan wisselen voor de tweede race. Gilles Magnus (Comtoyou Racing Audi) beëindigde zijn debuutrace in het WTCR op de tiende plaats.
  • De Swert Opticiens
Podium race 1 WTCR Zolder 2020
Podium race 1 WTCR Zolder 2020
Girolami mocht dankzij de reversed grid van op de pole starten en nam van bij de start de leiding. Niemand zou nog voorbij de Honda rijder geraken. Jean-Karl Vernay (Team Mulsanne Alfa Romeo) die van op de eerste lijn startte werd al in de eerste linkse gepasseerd door Björk. De Fransman verloor in de eerste ronde nog twee plaatsen aan respectievelijk Attila Tassi en Tom Coronel (Comtoyou Racing Audi). De top vijf posities zouden niet meer wijzigen tot bij het vallen van de vlag.

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Lynk & Co Cyan Racing rijders Santiago Urrutia, Yann Ehrlacher en Yvan Muller legden beslag op de plaatsen zes tot en met acht. Gilles Magnus vocht een duel uit met teammaat Nathanaël Berthon om de negende plaats, die uiteindelijk naar de Fransman ging. De Hyundai rijders kwamen er opnieuw niet aan te pas en het merk dreigt ermee zich terug te trekken uit het kampioenschap als de regels niet aangepast worden.

Foto's: Thomas Smets
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Touring Car Cup op zondag 13 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons