van der Horst

Zolder Supercar Madness : Coureurs en toeschouwers genieten van geboden spektakel

Supercar Challenge @ Circuit Zolder
Supercar Challenge @ Circuit Zolder
De vierde ontmoeting op de kalender van de Supercar Challenge powered by Hankook stond in het teken van Zolder Supercar Madness. Een evenement waar naast de Supercar Challenge en alle andere V-Max raceklassen ook demo’s te zien waren van een scala aan andere ‘supercars’ van particuliere autoliefhebbers. Dit keer vond het hele raceweekend plaats onder stralende weersomstandigheden en dat zorgde voor een fantastische sfeer onder deelnemers én bezoekers die gelukkig weer welkom waren.
  • Powercars
GT & Prototypes
Zoals inmiddels duidelijk is zijn de snelle Norma’s bijna niet te verslaan. De vraag blijft wie van hen als eerste over de finish komt en zoals vaak moesten de rijders op Circuit Zolder de winst delen. De eerste race werd gewonnen door de equipe Piessens-De Jonghe, de tweede werd een prooi voor Tom Boonen. De equipe Berg-Cascatau was na de heftige crash van Berg op Hockenheim gelukkig weer aanwezig en werd knap tweede in de eerste race.

GT
Domec Racing - Radical RXC
Domec Racing - Radical RXC
Bob Herber is in de GT divisie heer en meester en liet dat in de eerste race ook zien. In de tweede race moest hij echter toch het hoofd buigen voor Patrick Engelen in de fraaie Radical RXC. Vader en zoon Grouwels stuurden hun Nissan GT-R GT3 in de eerste race naar de tweede positie en Max Tubben werd beide races derde. 

Supersport 1
Klassementsleiders De Borst en Van Oord wisten op circuit Zolder hun Hyundai I30N niet naar de overwinning te rijden, maar presteerden het met een vierde en tweede plaats toch om hun voorsprong in de tussenstand op de broers Van den Berg uit te bouwen. In de eerste race passeerde Bart Arendsen als eerste de finish, de tweede race werd gewonnen door Ruud Olij.

Supersport 2
Robin en Jerome Greenhalgh bleven in hun Radical SR1 in beide races de nieuwe deelnemer Steven Teirlinck in de Seat Cupra voor.  

Sport
Chris Voet/Bart van den Broeck in gevecht met de Zilhouettes
Chris Voet/Bart van den Broeck in gevecht met de Zilhouettes
Opnieuw moesten de Belgen Chris Voet en Bart van den Broeck in de Sportklasse de strijd aangaan met een legioen Zilhouettes. Dat deden ze met verve met twee podiumplekken, al was het dit keer niet de hoogste trede. De eerste race werd gewonnen door de Zilhouette van equipe Hoekstra-De Jongh met de Belgen op de tweede plek. De tweede race moesten zij twee Zilhouettes voor zich dulden, opnieuw bleek de equipe Hoekstra-De Jongh de sterkste met Jan Berry Drenth op de tweede plaats.

Zolder Supercar Madness werd mede mogelijk gemaakt door co-organisator 402 events, gespecialiseerd in auto shows.

Het volgende en vijfde raceweekend van dit seizoen vindt plaats op TT Circuit Assen tijdens JACK'S Racing Day, voorheen bekend als de Gamma Racing Day. Van 6 tot en met 8 augustus komen alle divisies in actie op het Drentse TT Circuit.
 
Een uitgebreid filmverslag van de Zolder Supercar Madness races wordt uitgezonden op RTL7. De uitzending is op zondag 8 augustus van 14.00 tot 14.30 uur, de herhaling is op zaterdag 14 augustus op dezelfde tijd.

Supercar Challenge  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons