van der Horst

Zolder Supercar Madness : Deldiche Racing beleeft droomweekend in Zolder

Na een geslaagd weekend in Hockenheim tijdens de opener van de Supercar Challenge voor de prototypes, zag Deldiche Racing het eerste thuisweekend in Spa-Francorchamps begin juni geannuleerd worden, vanwege de wateroverlast op het circuit in de Ardennen. Het voorbije weekend stond een herkansing op het menu, op Limburgse bodem en het resultaat was werkelijk schitterend. Deldiche Racing behaalde twee zeges en vijf podiumplaatsen en monopoliseerde ook de poleposities voor beide races.
  • St. Paul
“Laat me echter eerst toe om mijn medeleven uit te drukken naar alle slachtoffers van de enorme ramp die ons land getroffen heeft”, aldus teammanager Jim De Cock. “Uiteraard komt racen absoluut niet op het voorplaatje als je ziet wat er de afgelopen dagen in ons land gebeurd is.”
 
Hoewel racen in dergelijke omstandigheden uiteraard niet evident is, ook alle rijders van Deldiche Racing waren onder de indruk van de ramp, bleef de sportieve focus toch aanwezig. Bovendien was de Supercar Madness meeting in Zolder de eerste met publiek sinds lang en dat was dan weer goed voor een glimlach op vele gezichten.
 
“Het is dubbel”, vertelde Tim Joosen, “enerzijds zijn er de menselijke drama’s en anderzijds zagen wij voor het eerst in maanden, weer families op circuit. Zo’n jong kereltje die naar de auto komt kijken, die lach op hun gezicht, ook dat is autosport.”
 
Sportief verliep dus alles op rozen voor Deldiche Racing, met om te beginnen een schitterende tijd van 1.26.7 van Sam Dejonghe in de kwalificaties. De talentvolle Antwerpenaar reed zo tweemaal naar de eerste startplaats. “Alle puzzelstukken vallen eindelijk goed”, lachte Sam, die ook de F1 in GB van commentaar voorzag en daarom enkel op zaterdag reed. “Misschien kunnen we ooit een tijd van 1min25 laten noteren, zo goed is deze Norma.” 
 
Sam Dejonghe en Thomas Piessens wonnen de eerste race van het weekend, met een derde stek voor Tim Joosen en Luc De Cock die heel het weekend behoorlijk wat successeconden weg te werken hadden, seconden die bij de verplichte pitstop geteld worden. Dat weerhield hen er niet van een mooi resultaat met twee derde plaatsen op te tekenen. 
 
In de tweede race verliep alles zo mogelijk nog beter voor het team, met Tom Boonen op één, Sam Dejonghe en Thomas Piessens op twee en Tim Joosen en Luc De Cock op drie. “Een schitterende zege”, glunderde Tom Boonen, “ééntje voor het team, met zo’n resultaat.”
 
“Laat ons afsluiten met een woord van dank voor het werk van Triple One, onze technische partner en ook de prestatie van Thomas op zondag nog eens onderlijnen, die alleen heeft gereden”, aldus Jim Deldiche.
 
Deldiche racing trek op 7 en 8 augustus richting het Nederlandse Assen voor de vierde meeting van de Supercar Challenge.

Deldiche Racing  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons