van der Horst

Zolder Supercar Madness: Filip Wojtowicz tweemaal vierde in de Mazda MX-5 Cup

Filip Wojtowicz - Polyparts Rent
Filip Wojtowicz - Polyparts Rent
Ook de Mazda MX-5 Cup en de BMW M2 Cup Benelux reden ieder twee wedstrijden vorig weekend tijdens het Zolder Supercar Madness weekend. Bij de Mazda’s gingen de zeges naar Jordy van der Eijk en Lorenzo van Riet, in de BMW M2 Cup Benelux waren Rappange/Warmerdam tweemaal aan het feest. Beste Belg over beide categorieën was Filip Wojtowicz die beide Mazda races afsloot op de vierde plaats.
  • De Swert Opticiens
Romy de Groote - MSTC Racing - Mazda Belgium
Romy de Groote - MSTC Racing - Mazda Belgium
Jordy van der Eijk startte pas als vijfde in de eerste race van de Mazda MX-5 Cup, maar werkte zich gedurende de race naar voren  om uiteindelijk als eerste over de finishlijn te komen. Lorenzo van Riet kwam van nog verder terug, vanaf de negende plaats, maar werd alsnog tweede. Marcel Dekker die aanvankelijk op kop reed moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de derde plaats. Hij werd gevolgd door Filip Wojtowicz en Laszlo van Houwelingen. Delano de Ketele pakte de zevende plaats terwijl Romy de Groote met de wagen van Mazda Belgium als dertiende over de lijn kwam. Lorenzo van Riet reed een solide tweede race en pakte overtuigend de winst. Laszlo van Houwelingen en Jordy van der Eijk maakten het podium volledig. Filip Wojtowicz strandde weer net naast het podium. Geen de Ketele aan de start van race 2, de Groote finishte als veertiende.
 
Dante Rappange/Dirk Warmerdam - Bas Koeten Racing
Dante Rappange/Dirk Warmerdam - Bas Koeten Racing
Dante Rappange en Dirk Warmerdam wonnen vrij makkelijk de eerste race van de BMW M2 Cup Benelux. Ook in race 2 pakten ze de zege al ging dat ditmaal iets moeilijker nadat de wagen bij de start terugviel van de koppositie naar plaats drie. In race 1 mochten Jayden Post en Roodenburg/Van de Craats mee op het podium. In de tweede race was de tweede plaats voor Mark van der Aa terwijl  Roodenburg/Van de Craats ditmaal op het laagste podiumtrapje mochten post vatten.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op woensdag 12 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons