Zolder Supercar Madness: Thomas Piessens winnaar met voorsprong

Deldiche Racing - Norma M20FC
Thomas Piessens heeft met de Deldiche Racing Norma M20FC dan toch de eerste race van de Supercar Challenge op Circuit Zolder naar zijn hand gezet. Piessens bezette in het begin van de race de derde positie achter twee BMW’s M6 GT3, maar gezien de Norma voor het eerst dit jaar in actie kwam, moest Piessens geen succespenalty uitzitten tijdens de pitstop. Zo kon hij de race hervatten met een ruime voorsprong op de tweede, de BMW van Jansen/Poland en de zege binnenrijven met een voorsprong van bijna 46 seconden.
De twee BMW’s M6 GT3 vochten het dus onder elkaar uit voor de koppositie in het begin van de race, alhoewel Mex Jansen een drive through moest ondergaan wegens een jumpstart. Na de pitstops ging het duel tussen de Duitse wagens verder maar nu om de tweede plaats. Jansen/Poland (Koopman Racing) haalden het uiteindelijk van Tubben/Weering (JR Motorsport). Hein Koopman bracht zijn BMW Z4 GT3 als vierde over de streep voor de Domec Racing Radical SR3 RSX van Martin Lucas, die zo zijn divisie won.

Tony Verhulst - Honda Civic TCR
In de Supersport 1 was de zege voor de JR Motorsport BMW M3 GTR van de Beus/Schouten. Tont Verhulst (Honda Civic TCR) was oppermachtig in de Supersport 2 divisie en won met ruime voorsprong voor de Traxx Racing Team Alpine A110 van Voet/van den Broeck. Mick Schutte (Koopman Racing BMW M3 GTR) was de winnaar in de Sport 1 divisie. van den Broeck/Iserbyt (Traxx Racing Team Renault Clio) moesten de race maar uitrijden om de Sport 2 divisie te winnen, iets wat ze ook deden.

Foto's: Supercar Challenge

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 8 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.