van der Horst

Zolder Supercar Madness : Twee 17-jarige winnaars in de VRM BMW M2 Cup

VRM BMW M2 Cup @ Circuit Zolder
VRM BMW M2 Cup @ Circuit Zolder
De twee races in de VRM BMW M2 Cup op Circuit Zolder werden gewonnen door twee zeer jonge coureurs. Pas 17 jaar oud, maar beide al met een nationale titel in de Ford Fiesta Sprint Cup op hun palmares. De eerste race werd gewonnen door Daan Pijl en zijn teamgenoot, de Pool Tomasz Magdziarz. De tweede race werd een prooi voor Colin Caresani, die ook tijdens de openingsraces op CM.com Circuit Zandvoort al veel indruk maakte met twee zeges.
  • Skylimit Events
VRM BMW M2 Cup @ Circuit Zolder
VRM BMW M2 Cup @ Circuit Zolder
De volgorde waarin het veld de finish van de eerste race passeerde was anders, want toen ging Colin Caresani aan de leiding, voor Kelvin Snoeks en Van Riet/Zumbrink met Patrick de Vreede/Rogier de Leeuw op vier. Deze volgorde werd bepaald door een code rood terwijl de pitwindow open was, waardoor de vier equipes die net voor de code rood hun pitstop hadden gemaakt na de herstart de race konden uitrijden, terwijl de rest van het veld na de hervatting nog naar de pits moest en daardoor veel tijd verloor. In goed overleg werd na afloop besloten de doorkomst voor de code rood en de eerste reglementair verplichte pitstop als einduitslag te nemen en slechts halve punten voor het kampioenschap toe te kennen

In de tweede race was klassementsleider Colin Caresani oppermachtig. Hij nam direct na de start vanaf de vierde startplek de leiding en bouwde een mooie voorsprong op, maar raakte die kwijt toen de safetycar in de baan kwam. Na de herstart ging de 17-jarige coureur gewoon verder waar hij gebleven was, hij bouwde weer een riante voorsprong op om onbedreigd te winnen. Kelvin Snoeks werd tweede  en de opnieuw sterk acterende equipe Daan Pijl/Tomasz Magdziarz completeerde het podium.

Zolder Supercar Madness werd mede mogelijk gemaakt door co-organisator 402 events, gespecialiseerd in auto shows.
 
De volgende races vinden van 6 tot en met 8 augustus plaats op TT Circuit Assen tijdens de Jack's Racing Days als inhaalrace voor het in het water gevallen evenement op Spa-Francorchamps begin juni. Net zoals gepland op Spa rijden ze dit keer samen met het volledige veld van de Supercar Challenge.
 
Een uitgebreid filmverslag van de Zolder Supercar Madness races wordt uitgezonden op RTL7. De uitzending is op zondag 25 juli van 14.00 tot 14.30 uur, de herhaling is op zaterdag 31 juli op dezelfde tijd.

VRM BMW M2 Cup
   • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons