van der Horst

Zolder Supercar Madness : Zege voor András Király en Milan Teekens in de Mazda MX_5 Cup

Filip Wojtowicz - Polyparts Rent/Champions Lubes
Filip Wojtowicz - Polyparts Rent/Champions Lubes
In het kader van het Zolder Supercar Madness weekend reed ook de Mazda MX-5 Cup twee wedstrijden. Nadat de programmatie op zaterdag heel wat vertraging opliep werden beide races op zondag betwist. András Király won de eerste race na een fraaie strijd terwijl Milan Teekens ongenaakbaar was in de tweede wedstrijd. Filip Wojtowicz was onze beste vertegenwoordiger met een derde en een vijfde plaats.
Werner van Herck - Mazda MX-5 Cup
Werner van Herck - Mazda MX-5 Cup
In de race op zondagmorgen kregen we een mooie strijd om de zege en het was András Király, die als vierde van start was gegaan, die uiteindelijk de race wist te winnen. Achter hem kwamen Dominique Kraan en Milan Teekens over de lijn maar die laatste werd vier plaatsen teruggezet in het klassement en viel zo terug naar de zevende plaats. Teekens kreeg twee strafplaatsen voor een vermijdbaar contact met een andere deelnemer en twee plaatsen terug voor het niet respecteren van de track limits. Zo kreeg Filip Wojtowicz de derde plaats cadeau. Werner van Herck werd als vijfde geklasseerd, Michiel Haverans als twaalfde en Sven van Laere als vijftiende.

Michiel Haverans - Mazda MX-5 Cup
Michiel Haverans - Mazda MX-5 Cup
Milan Teekens nam revanche in de tweede race, vertrokken van op de pole nam hij direct de leiding van de wedstrijd en reed steeds verder weg van de concurrentie om te eindigen als winnaar met bijna vijf seconden voorsprong op Marcel Dekker. András Király moest zich ditmaal tevreden stellen met de derde plaats. Filip Wojtowicz was opnieuw beste landgenoot op de vijfde plaats. Werner van Herck ging in het begin van de race rond zijn as juist na de Bianchi bocht en moest als allerlaatste terug aanhaken. Hij klom nog op tot de elfde plaats, één positie voor Michiel Haverans. Sven van Laere tikte voor de tweede maal aan als vijftiende.

Foto's: Thomas Smets & Niels Vaeck
   • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons