van der Horst

Zolder Supercar Madness: Zege voor Mex Jansen en Jordin Poland in race 2

Podium GT divisie race 2 Circuit Zolder
Podium GT divisie race 2 Circuit Zolder
Verwarring heerste bij de start van de tweede race voor de Supercar Challenge zondagnamiddag op Circuit Zolder. De hemel kleurde donker en er vielen enkele druppels regen. Men had zwaar weer voorspeld en er kwam dus een extra opwarmronde waarbij verschillende teams kozen om de wagens alsnog de pit in te roepen voor een bandenwissel naar regenrubber. Maar de regen bleef uit, maar toch diende de race wat ingekort te worden nadat in de laatste minuten van de wedstrijd een BMW zijn wiel verloor in de Sterrenwachtbocht. Jansen/Poland (Koopman Racing BMW M6 GT3) wonnen de race voor Tubben/Weering (JR Motorsport BMW M6 GT3) en Berg/van Loenen (Radical SR3). Thomas Piessens (Deldiche Racing Norma M20FC) die de eerste race op zaterdag won, finishte nu op de vierde plaats.
Aanschuiven in de pitlane wanneer verscheidene wagens kiezen om alsnog banden te wisselen.
Aanschuiven in de pitlane wanneer verscheidene wagens kiezen om alsnog banden te wisselen.
Met de dreiging van een hevig onweer sloeg de vertwijfeling toe net voor de start bij de deelnemers aan de Supercar Challenge. Regendruppels vielen uit de lucht net wanneer de wagens opgesteld stonden op slick rubbers op de startgrid. Uit zekerheid werd er een extra opwarmronde ingelast, waarvan enkele wagens profiteerden om de pits op te zoeken om van banden te wisselen. Zij moesten wel van uit de pitlane vertrekken.


Jansen/Poland - Koopman Racing BMW M6 GT3
Jansen/Poland - Koopman Racing BMW M6 GT3
Mex Jansen nam met zijn BMW de leiding na de start met in zijn zog de Norma van Piessens. Jansens liep weg van Piessens terwijl de uit de pits vertrokken Max Tubben al snel derde lag. Na de pitwindow behield de BMW de koppositie nu met Jordin Poland aan het stuur. Max Weering was voorbij de Norma geraakt en lag nu tweede. Piessens moest nog Bastiaan van Loenen, die overnam van Alain Berg, voorbij laten wanneer de race geneutraliseerd werd voor het incident met de BMW van Ted van Vliet. De organisatie besloot om de race niet meer te herstarten en het klassement bleef dus behouden. Hein Koopman (BMW Z4 GT3) sloot de top vijf af. Martin Lucas (Domec Racing Radical SR3 RSX) werd zesde algemeen en tweede in de Radical divisie.
 
de Borst/de Borst - Hyundai i30N TCR
de Borst/de Borst - Hyundai i30N TCR
In de Supersport 1 divisie ging de zege naar de Hyundai i30N TCR van de Borst/de Borst, al was die wagen uit de pits vertrokken. Ze haalden het nipt voor de Audi van Laurens de Wit. In de Supersport 2 divisie leek Tony Verhulst (Honda Civic TCR) op weg naar een nieuwe zege tot hij in aanraking kwam met de Radical van Jerome Greenhalgh en zijn race in de grindbak beëindigde.


Belgisch podium in de Supersport 2 divisie
Belgisch podium in de Supersport 2 divisie
Toch kregen we nog Belgische zege in de Supersport 2 divisie met dank aan Robin en Britt van Osta, die met hun BMW 240i DayVTec bij hun debuut in de serie de zege pakken. De tweede plaats was voor een andere Belgische equipe met de Traxx Racing Team Alpine A110 van Bart van den Broeck en Chris Voet. In de Sport divisie was de zege voor De Jong/Hoekstra (Zilhouette Sport) terwijl van den Broeck/Iserbyt met hun Traxx Racing Team Clio weer als enigen het podium op mochten in de Sport 2 divisie.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 9 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons