van der Horst

Zolder Superpix: Sam Dejonghe zet Deldiche Racing in extremis op pole

Deldiche racing - Norma M20 FC
Deldiche racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing leek na twee opeenvolgende poles de duimen te moeten leggen voor hun merkgenoten bij Scuderia Monza, maar Sam Dejonge benaderde in zijn allerlaatste gechronometreerde ronde de normtijd met 55 duizendste en bezorgt Deldiche Racing op die manier een nieuwe pole. De chrono die Gilles Magnus op de klokken zette en lange tijd de referentie was, bleek uiteindelijk 86 duizendste trager. Aqua Protect Racing Team en MDK Motorsport zorgden er van hun kant voor dat Norma de eerste twee startrijen monopoliseert. Dylan Derdaele was "best of the rest" en pakte met drie tiende bonus op Independent Motorsports de pole in Belcar 1.
  • Skylimit Events
SRT - Mercedes AMG GT4
SRT - Mercedes AMG GT4
Selleslagh Racing Team reed met de wagen #31 van Sluys/Spinoy de pole in Belcar 3, met 35 honderste marge op de MSE BMW van Beckers/Van Samang/Geelen. In Belcar 4 hield de BMW Z3 van van de Water/Deckers/Beyers met marge de knappe BMW 1 van Geert Houthoofd en vader en zoon Danny en Karlo van Dosselaer af, terwijl de R&J Racing BMW van de Kerpel/van Asch/Vermoesen de kwalificatienorm niet haalde. Belcar 5 was wederom een prooi voor AR Performance, met de BMW van Hermans/Hertsens, voor de zusterwagen van Lammens/Mertens/Heirman en het QSR-exemplaar van Uylenbroeck/Janssens/de Breucker.

--- Uitslag kwalificaties Belcar Zolder Superprix 2018 (pdf) ---

Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 30 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons