van der Horst

Zolder Superprix: Luxemburger Loris Cencetti aan de zijde van Guillaume Mondron in SEAT TCR

Belgian Racing Car Championship
Belgian Racing Car Championship
Luxemburger Loris Cencetti zal tijdens de vierde manche van het BRCC, die op 19 en 20 juni wordt betwist in het kader van de Zolderse Superprix Syntix, de SEAT TCR van het Allure Team delen met Guillaume Mondron. Voor de 22-jarige Cencetti zal het eerste keer zijn dat hij achter het stuur zit van een 320 pk-rijke voorwielaandrijver, nadat hij in 2013 met glans de Trofeo Abarth Benelux won en vorig jaar in de finale van de VW Fun Cup in Francorchamps kennismaakte met de VW Fun Cup.
  • Prospeed Competition
“De deelname in BRCC en in het bijzonder de keuze voor de SEAT, beschouw ik als één grote test, ter voorbereiding van de TCR Benelux,” zegt de Luxemburger. “Dit jaar teken ik met het Leader Racing aanwezig in de VW Fun Cup, maar mijn voorkeur gaat uit naar het zuivere sprintwerk. Dat was ook de reden waarom ik in 2013 koos voor de Trofeo Abarth. De lancering van de TCR Benelux met bijna uitsluitend sprints komt dan ook als geroepen.”

Wetende dat Guillaume Mondron in deze 4de round van het BRCC zijn leidersplaats in het kampioenschap verdedigt, draagt Loris een grote verantwoordelijkheid tijdens zijn maidentrip achter het stuur van de SEAT Léon Racer van het team van Jean-François Olivier.

“Ik ga geen domme dingen doen en rij volledig in functie van wat Guillaume van mij verwacht. Ik wil deze TCR-auto beter leren kennen, ervaring opdoen en mij voorbereiden op de volgende stap en dat is een geschikte auto vinden voor de Kick Off van de TCR Benelux op het Circuit van Mettet op 25 oktober. Ik ben vastbesloten om daar een hoofdrol te spelen en uiteraard mij verder klaar te maken voor een voltijds seizoen in de TCR Benelux in 2016. Ik kijk er echt naar uit. Maar nu dus eerst proefdraaien in de SEAT van het Allure Team.”

Loris is blijkbaar niet de enige die zijn zinnen heeft gezet op TCR Benelux. Heel wat teams vragen bij Kronos Events naar de laatste stand van zaken – inschrijfrechten, kalender 2016, bandenkeuze – en op basis van deze gegevens maakte het DVB Racing, dat we kennen van de KTM X-Bow, Ferrari Scuderia Monza en de Porsche Cup, bekend te werken aan een programma in de TCR Benelux met één of twee SEAT Léon Racer.

Kronos Events
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons