van der Horst

Zolder Superprix: Voorbeschouwing van Mathieu Detry en Maxime Potty

Team WRT - Volkswagen Golf GTI TCR
Team WRT - Volkswagen Golf GTI TCR
In de TCR Benelux begint men tijdens het weekend van 15 en 16 juli aan de tweede seizoenshelft. Na een pauze van zes weken komt men op hetzelfde circuit waar de eerste helft werd afgesloten het terrein op. Na Zolder dit weekend volgen nog races in Mettet en Assen.
  • Powercars
De Zolder Superprix wordt voor Maxime Potty en Mathieu Detry een nieuwe start. De nieuwe Balance de Performances (BoP) zou de kaarten wat moeten herverdelen en tijdens de rustperiode heeft de trainer ook wat nieuwe richtlijnen meegegeven. “De tactiek is duidelijk: aanvallen”, glimlacht Maxime Potty. “We hebben tijdens de afgelopen zes weken hard gewerkt om te verbeteren waar we kunnen. De gegevens van de races in Zolder begin juni werden danig geanalyseerd en Mathieu en ik hebben elkaar regelmatig ontmoet. We zijn allebei heel gemotiveerd! Tijdens de eerste drie raceweekends hebben we niet zoveel gescoord als we hadden gewild, maar het kampioenschap is ver van afgelopen. We mikken op een podium… en zo dikwijls mogelijk op het hoogste trapje.”
 
Maxime Potty & Mathieu Detry
Maxime Potty & Mathieu Detry
In tegenstelling tot Maxime, die op een jaar ervaring met dezelfde wagen kan buigen, had Mathieu Detry tijdens het seizoensbegin nog heel wat te leren. “Met mijn ritme zit het wel snor, zowel tijdens de kwalificaties als tijdens de race”, legt de Brusselaar uit. “Samen met Maxime hebben we toch twee van de drie pole posities veroverd. Maar ik miste te veel mijn starts, waarna ik vast kwam te zitten in het peloton. Samen met Team WRT hebben we daaraan gewerkt. Maandag kon ik aan de ateliers in Baudour heel wat proefstarts afwerken. De sfeer binnen het team is fantastisch. Op menselijk vlak loopt alles perfect en ik kan jullie wel vertellen dat we vastbesloten zijn om races te winnen en de kloof in het kampioenschap te dichten! Elk teamlid geeft zich helemaal en we willen die jongens met overwinningen en podiumplaatsen bedanken voor hun inzet.”
 
Meervoudig Belgisch kampioen Jean-François Hemroulle, binnen Team WRT verantwoordelijk voor de VW Golf GTI TCR #52, hield de wagen en de twee rijders tijdens de eerste seizoenshelft nauwgezet in de gaten.
“Met zijn 17 jaar blijft Maxime me verbazen, zowel door zijn motivatie als door zijn volwassen houding”, stelt hij. “Mathieu, zelfs al is hij er 20, heeft minder ervaring op het hoogste vlak. Maar hij leert heel snel en we merken dat het duo bij elke race vooruitgang boekt. Het is geen toeval dat Mathieu en Maxime samen voor twee pole posities tekenden! Maar als je in de autosport wil winnen moet alles perfect verlopen. Ze hebben dus aan hun zwakke punten gewerkt, vooral de starts, en nu kijken we vol ongeduld uit naar de races van dit weekend in Zolder.”

Belgian VW Club PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op donderdag 13 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons