van der Horst

Zolder Superprix: Nabeschouwing PG Motorsport Porsche Cayman GT4

Het was puffen en zweten in Zolder tijdens het derde weekend van het Belgian Endurance Championship Belcar 2018. Niet enkel voor de rijders, de teammedewerkers en het publiek, maar ook voor de Porsche Cayman GT4 van PG Motorsport. De bolide, die qua performance het opneemt tegen sterkere concurrenten in de GT4-klasse, houdt niet zo van dat extreem warme weer… Toch konden Marnik Battryn, Johan Huygens en Tijn Jilesen de wedstrijd zonder al te grote euvels afwerken en kunnen ze terugblikken op een goede testrace in functie van de 24 Hours of Zolder, waar ook Stienes Longin terug van de partij is.
  • LTF
Voor Johan Huygens was deze meeting en kennismaking met de Porsche Cayman GT4 van PG Motorsport. “Dat viel goed mee, ook al wisten we dat bij dit weer in Zolder de BoP-regels zeker niet in het voordeel van onze wagen spelen”, aldus Huygens. “We hadden hoger gemikt dan de vijfde plaats in de klasse, maar werden geplaagd door een ventilatiesysteem dat nukkig deed. In dergelijke weersomstandigheden is dat zowat fataal voor de rijders natuurlijk. Ook de bandenslijtage was hoger dan verwacht. Het positieve is dat dit twee punten zijn die door PG Motorsport met veel aandacht zullen bekeken worden en dat voor het overige de wagen liep als een Zwitsers klokje!“

“Ik had wat tijd nodig om het goede ritme te vinden en dat kwam deels ook door het warme weer”, zegt Tijn Jilesen. “Met een wagen die niet zo van die hitte houdt en met een volledig nieuw rijderstrio hebben we het eigenlijk best goed gedaan. We weten dat de BMW en de Mercedes wagens zijn die over meer performance beschikken terwijl wij het moeten hebben van de regelmaat en de sterkte van het team. Net daarom kijk ik nu al uit naar de etmaalrace in Zolder, een wedstrijd waarin onze sterke punten optimaal tot hun recht komen.”

Marnik Battryn reed de laatste stint van de race en werd nog het meest geconfronteerd met de hitte. “Laat ons stellen dat we over een bewogen wedstrijd kunnen spreken. De wagen leed onder de enorme hoge temperaturen tijdens de race. Toen ik mijn stint begon werkte de ventilator niet meer - wat reeds het geval was bij Johan - waardoor er geen lucht in de wagen kwam en de temperatuur steeg tot boven de 70°. Ik slaagde erin om nog behoorlijke tijden neer te zetten maar dit was absoluut de zwaarste race ooit”, blikt Marnik terug. “Ondanks die problemen konden we toch een 5e plaats uit de brand slepen, wat helaas niet strookt met onze ambities. Ik wil de mensen van PG Motorsport bedanken voor de goede zorgen toen ik de wagen in het gesloten wagenpark bracht. Ook dank aan Bert Longin die me steeds pusht om mijn fysiek optimaal te houden dit was anders niet mogelijk geweest. En net zoals Tijn ben ik ervan overtuigd dat we onze sterke punten in de 24 Hours of Zolder perfect zullen kunnen benutten!”

Persbericht PG MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 2 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons