van der Horst

Zolder Superprix: Voorbeschouwing PG Motorsport

Na hun zege in de klasse Belcar 3 tijdens de Spa Euro Race staat voor Stienes Longin en Marnik Battryn dit weekend de derde race van het Belgian Endurance Championship Belcar 2018 op het programma. Of beter gezegd: voor Marnik Battryn, want Stienes Longin is aan de slag in het Franse Tours waar hij een meeting voor de NASCAR Whelen Euro Series afwerkt. Zijn afwezigheid bij PG Motorsport wordt opgevangen door het inschakelen van twee “nieuwe” gezichten: Tijn Jilesen en Johan Huygens.
  • Prospeed Competition
Voor Tijn jilesen is Porsche Cayman GT4 van PG Motorsport geen onbekende. De Nederlandse youngster werkte in het verleden al enkele wedstrijden af met deze bolide en won er vorig jaar zelfs de 24 Hours of Zolder mee in de Belcar 3 klasse. Ook de omloop van Terlaemen is gekend voor Tijn, die ondertussen al een stevige reputatie heeft opgebouwd en geloofd wordt als een echte teamspeler.
 
Johan Huygens heeft al heel wat ervaring opgedaan in diverse kampioenschappen. Zo was hij enkele jaren geleden in BGDC nog een stevige concurrent van… Stienes Longin. Het Belcar kampioenschap is ook geen vreemde voor Johan en hij kijkt reikhalzend uit naar de wedstrijd in het kader van de Zolder Superprix. “Het wordt natuurlijk een kennismaking met de wagen, maar ik veronderstel dat dit geen probleem zal vormen. Ik ga geen torenhoge verwachtingen stellen voor mezelf maar wil volledig ten dienste staan in functie van het team. Ook met het oog op de toekomst want we hebben nog wel wat plannen samen...”
 
Die plannen wijzen in eerste instantie naar de 24 Hours of Zolder. Daar zal niet enkel Johan Huygens ploeg vormen met Stienes Longin en Marnik Battryn, maar tekent eveneens Tijn Jilesen present. Een sterk en homogeen viertal dus bij PG Motorsport, dat tijdens de Zolderse etmaal ongetwijfeld voluit voor de winst zal gaan bij de GT4-bolides.
 
Persbericht PG MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 29 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons