van der Horst

Zolder Superprix: Nabeschouwing Filip Baelus

Baelus Motorsport heeft de Zolder Superprix goed verteerd. Zeer goed zelfs. Met een topresultaat in hun klasse van de Belcar Endurance Challenge als klap op de vuurpijl kijk Filip Baelus dan ook tevreden terug op afgelopen weekend, waarin ook 2 Mazda MX-5 wagens de gloednieuwe Mazda MX-5 Cup afwerkten.
“De races zelf hebben we maar met 1 Mazda afgewerkt”, treedt Filip Baelus onmiddellijk bij. “Dat was ook het oorspronkelijke plan, maar om extra data op te doen en omdat het steeds goed is om van meerdere rijders feedback te krijgen lieten we de tweede wagen ook de vrije trainingen en de kwalificatie afwerken. Daar zat Ward Sluys aan het stuur en die deed een perfecte job. Met de andere wagen was Michael De Keersmacker onderweg. Die deed het zeer goed en had best hoog kunnen scoren, ware het niet dat wat duw- en trekwerk zijn opmars heeft gestuit. En als je dan nog eens rond getikt wordt dan is dat fataal in een sprintcup zals de Mazda MX-5 Cup. Michael treft geen schuld, hij kweet zich goed van zijn taak en we hebben veel geleerd qua afstelling van de wagen en dergelijke. De wagens zelf voldoen aan de verwachtingen, dus dat is ook al een positief punt. Nu is het aan ons om nog beter de Mazda MX-5 te leren kennen.”
 
Zoals eerder gemeld had men bij Baelus Motorsport de eerste Belcar wedstrijden (2 sprintraces in het kader van de DTM-meeting in Zolder) als een soort verkenningsraces beschouwd voor het nieuwe seizoen. En dat bleek een goede keuze te zijn geweest want de vruchten daarvan werden geplukt in de 180 minuten durende Belcar wedstrijd tijdens de Zolder Superprix. “We zijn sowieso beter in het werk van langere adem met onze BMW M235i”, aldus Filip Baelus. “Maar die tweede plaats in onze klasse, tegen sommige wagens die een pak sneller zijn, is voor ons een overwinning waard. Zowel Paul Lievens, Patrick Michiels als ikzelf hebben zeer constante rondetijden op de tabellen gezet en dat heeft tot een topresultaat geleid voor Baelus Motorsport. Niet enkel de rijders deden het goed, want onze teamcrew was naar goede gewoonte ook weer druk in de weer om alles in goede omstandigheden te laten verlopen. Iets waar ze overigens met brio in geslaagd zijn!”, besluit een goedgemutste Filip Baelus.
 
De volgende wedstrijd voor het Belcar Endurance Championship staat geprogrammeerd op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, en wordt verreden op de omloop van Spa-Francorchamps. Het zal voor Baelus Motorsport zeer druk worden, want tijdens hetzelfde weekend, maar dan in het Nederlandse Zandvoort, wordt ook de volgende meeting voor de Mazda MX-5 Cup afgewerkt.

Persbericht Filip BaelusSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 5 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons