van der Horst

Zolder Superprix: Nabeschouwing Getspeed

De start van het Belcar Endurance Championship was een succes voor het nieuwe Belgische team, VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED, met twee zeges tijdens het weekend van de DTM, midden mei. Dit weekend behaalde het team ook de dubbele tijdens de eerste echte lange race van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder. Het duo Kenneth Heyer en Wim Spinoy won overtuigend in de klasse GT4, voor Michaël Cool en Bart Van Samang. De twee Duitse GT’s lieten onder een loden zon zien dat het lange werk hen zeker ligt en dat is in het vooruitzicht van de 24 Uur van Zolder midden augustus een goede vaststelling. De zege betekent dat Heyer-Spinoy leiden in het kampioenschap Belcar 4 / GT4, voor Michaël Cool en Bart Van Samang, maar bovendien spreken de beide Mercedes-AMG ook hun woordje mee in de algemene klassering van het nationale uithoudingskampioenschap. De volgende race van het Belcar Endurance Championship vindt midden juli in Spa-Francorchamps plaats.
VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED heeft zijn start niet gemist dit seizoen, met drie poleposities en drie zeges in evenveel wedstrijden. Wim Spinoy, de bezieler van het team is dan ook bijzonder tevreden, maar weet dat stilstaan achteruitgaan is. 

Wim Spinoy: “We hebben dit weekend niet alleen gefocust op de uitslag in Belcar 4, maar ook op de diverse Porsche Cayman en de uitslag in zijn geheel. De Porsche Cayman verhuizen tijdens de 24 Uur van Zolder in principe  van klasse en worden dan nieuwe concurrenten. We hebben hier gemerkt dat we aan elkaar gewaagd zijn en dat is goed voor de spanning en de sportieve strijd. Bovendien weten we dat het sportieve reglement van het nationale uithoudingskampioenschap zo is dat iedere deelnemer vooraan kan meespelen in het algemene kampioenschap, wat een bonus is. Wij gaan geen boude uitspraken doen, maar we willen wel zo hoog mogelijk eindigen,  dat is zeker. Omdat te doen, zijn er enkele belangrijke gegevens, met name de snelheid van de rijders, maar ook het professionalisme van het team en dat hebben we met het Duitse Getspeed zeker in huis. De wagens worden prima voorbereid, de strategie is perfect en de pitstops zijn zoals het moet. Bovendien is de Mercedes-AMG GT4 een schitterende racewagen, met een voorbeeldige betrouwbaarheid, dat bleek hier in zeer warme omstandigheden. Ik denk dat voor de 24 Uur van Zolder, dit een zeer geslaagde algemene repetitie was. Ik wil overigens ook Bart Van Samang bedanken voor zijn foutloze prestatie en als de mogelijkheid zich voordoet, willen wij zeker verder samenwerken.” 

VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED zien we bovendien ook nog in enkele andere uithoudingsraces, waaronder de 24 Uur van Barcelona, de 24 Hours COTA en de 12 Uur van Dubai. Of dat in GT4 of GT3 zal zijn, is nog niet beslist. Ook de teamsamenstelling zal later bekend gemaakt worden. 

Persbericht VEIDEC Silver Eagle by GETSPEEDDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 3 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons