van der Horst

Zolder Superprix: Nabeschouwing Steve Vanbellingen

Steve Vanbellingen is en blijft één van de autosporttoppers in ons land. De Leuvenaar is ondertussen al meer dan dertig jaar een vaste waarde op rallywegen of op circuit en behaalde in die tijd heel wat mooie zeges en titels. Dit seizoen kwam hij al aan de start van de Haspengouw Rally en de Spa Rally, om vervolgens ook mee te strijden tijdens de eerste twee meetings van het nationale uithoudingskampioenschap, het Belcar Endurance Championship en dat telkens op Circuit Zolder. Zowel tijdens de races gedurende het DTM-weekend, als tijdens de Zolder Superprix stapte Vanbellingen in de spectaculaire Domec Racing Radical RXC, een wagen die het Belcar-kampioenschap mee kleur geeft.
Wie geregeld naar Circuit Zolder trekt en het Belcar Endurance Championship van naderbij volgt, kent de Domec Racing Radical RXC zeker. Het is een wagen die het midden houdt tussen een krachtige GT en een kleine gesloten prototype, maar opgepast, de productieversie van de auto kan en mag de straat op. Sinds enkele jaren zien we de auto in het BGDC en ook het Belcar Endurance Championship.

Steve Vanbellingen: “Tijdens het eerste weekend heb ik echt kennis gemaakt met de auto en kenden we in de tweede race wat pech met een aanrijding, maar het voorbije weekend is op een klein detail na zeer goed verlopen. Deze auto heeft echt wel potentieel en we hebben al behoorlijk wat progressie gemaakt. Patrick Engelen, mijn teamgenoot, heeft me wegwijs gemaakt in de eerste fase en nu werken we hard om de auto sneller en betrouwbaarder te maken. Ik denk dat de basis heel goed is, maar dat we er wel nog marge tot verbetering is. We komen uit in de klasse Belcar 3, waar we ook de Lamborghini en de silhouette Mustang zien en dat is een mooie uitdaging om te trachten hen bij te benen. Wat de toekomst betreft, ga ik de komende weken beslissen wat de rest van het Belcar-seizoen brengt en ook wat ik ga doen tijdens de 24 Uur van Zolder. De Domec Racing Radical RXC is een ernstige piste, maar het is niet uitgesloten dat ik een andere keuze maak. Samen met mijn partners en mijn vaste teamgenoot Wiebe Wijtzes ga ik kijken wat we gaan doen voor de mooie uithoudingsrace in Zolder midden augustus.” Naast het circuitseizoen zien we Steve Vanbellingen in het najaar ook terug in het Belgian Rally Championship, maar daar zal later over gecommuniceerd worden.”      

Persbericht Steve VanbellingenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 5 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons