van der Horst

Zolder Superprix: Alain Berg stapt in op Domec Radical RXC

Domec Racing - Radical RXC
Domec Racing - Radical RXC
Patrick Engelen werkte de voorbije race van het Belcar Endurance Championship in Spa-Francochamps nog solo af aan boord van de Domec Racing Radical RXC, maar voor de race te Circuit Zolder dit weekend krijgt hij versterking van Alain Berg. Net als in Spa wordt er een drietal uur geracet in Zolder, enkel is het Limburgse tracé iets intensiever dan de vloeiende glooiende piste met lange rechte lijnen in de Ardennen.
Domec Racing - Radical RXC
Domec Racing - Radical RXC
De keuze van het team om een extra rijder op te lijnen houdt dus steek en de Luxemburger Berg kwam in het verleden reeds uit voor het Limburgse team van Luc Dodion en is dus zeker geen onbekende. Zo maakte hij tijdens de twee meest recent verreden edities deel uit van de 24H of Zolder bezetting van het team en kwam hij eerder dit jaar in Dijon, samen met Engelen overigens, als eerste over de meet in de Dijon 300 van het BGDC. Eerder dat weekend had de bolide zich ook al van de pole verzekerd. De kans dat het team dus voor de 24H of Zolder 2018 opnieuw vertrouwt op Engelen en Berg, lijkt dus redelijk groot - al blijft dat vanzelfsprekend afwachten. De wagen is, samen met de nieuwe BMW i8 GTR van Hamofa Motorsport, wat ons betreft alvast een regelrechte kandidaat voor de grootste beker in Belcar 1...

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 29 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons