Zolder Superprix: België boven in de Supercar Challenge

Podium Supercar Challenge race 1 - GT Division
Zaterdag vond de eerste race plaats van zowel de Supercar Challenge als de GT & Prototype Challenge en in beide series mochten we spreken van een Belgisch succes. Bij de Supercar Challenge kleurde bijna gans het podium zwart-geel-rood met de zege van Ward Sluys, de tweede plaats van de gebroeders Wauters en de derde stek voor John de Wilde. Bij de GT & Prototype Challenge kwam dan weer de Deldiche Racing Norma als eerste onder de finishvlag door.
BODA Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Even was het schrikken vlak na de start van de Supercar challenge toen de Porsche van Daan Meijer vuur vatte aan het einde van de rechte lijn bij het aansnijden van de tweede ronde. De piloot kon ongedeerd uitstappen, maar de wagen leed erge schade achteraan. Een safety car procedure neutraliseerde de race tot de wagen getakeld was en bij de herstart nam de BMW M4 Silhouette van Bas Schouten resoluut de koppositie in. Schouten en zijn ploegmaat Ward Sluys zouden niet meer bedreigd worden en zij wonnen de race met bijna 17 seconden voorsprong op de DVB Racing Porsche 991 GT3 Cup van Koen en Kris Wauters, die nochtans alles op alles gezet hadden om hun achterstand goed te maken. John de Wilde pakte de derde plaats voor een trio Porsches respectievelijk bestuurd door Bob Herber, Cenk Ceyisakar en Jos Jansen.

Podium Supercar Challenge race 1 - Sport Division
De Supersport divisie werd gewonnen door de BMW E46 GTR van Marcel van der Maat/Peter Schreurs. In de Sport divisie was het goud voor Rob Nieman en zijn Spirit Racing Renault Clio 1.6 Turbo. In die klasse was het brons voor de Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup van Chris Voet en Bart van den Broeck.

Deldiche Racing - Norma M20 FC
In de eerste wedstrijd van de GT & Prototype Challenge ging de overwinning vrij makkelijk naar de Deldiche Racing Norma M20FC van Luc de Cock en Tim Joosen. Zij hadden 40 seconden voorsprong op de Prime Racing Ginetta van Jean-Pierre Lequeux/Jean Marc Ueberecken en zetten de Praga van Max Aschoff, derde, op meer dan een ronde. Wim Jeuris die met zijn Radical de race aanvatte van uit de pitlane werd nog zevende een plaats beter dan de Praga van Bart Ooms.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 30 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.