van der Horst

Zolder Superprix: Bert Longin en Christoff Corten op zoek naar de zege

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Dit weekend staat op Circuit Zolder de tweede meeting van het Belcar Endurance Championship 2019 op het programma, in het kader van de Zolder Superprix. Dit keer wordt er een race over 180 minuten afgewerkt. Aan het stuur van de #11 Krafft Racing Norma M20 krijgt Bert Longin voor de gelegenheid het gezelschap van Christoff Corten.
Na de twee races van zestig minuten die in het kader van het Zolderse DTM-weekend werden afgewerkt – met één overwinning voor de Krafft Norma als resultaat – staat dit weekend de eerste échte uithoudingsrace van het nationale endurancekampioenschap op het programma. Omdat Stienes Longin aan de andere kant van het Kanaal aan de slag gaat in de NASCAR Whelen Euro Series-races in Brands Hatch, moest Bert Longin op zoek naar een andere partner. Die vond hij in Christoff Corten, in 2017 nog winnaar van de 24 Uur van Zolder.

“Ik ben er zeker van dat Christoff het uitstekend zal doen”, weet Longin. “Hij heeft al wat ervaring met de Norma, en ik weet uit ervaring dat hij heel sterk voor de dag kan komen. Onze ambities zijn dan ook eenvoudig samen te vatten: we willen winnen en de leiding in het kampioenschap veroveren.”

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
In de aanloop naar het tweede raceweekend van de Belcar 2019 heeft het Franse Krafft Racing in ieder geval alles uit de kast gehaald om zo goed mogelijk voor de dag te komen. “Ook zij zijn ambitieus, ja”, legt Longin uit. “Daarom hebben ze in Val-de-Vienne een testdag afgewerkt, om de wagen voor Zolder te optimaliseren. Vooral de aërodynamica en de verhoudingen van de versnellingsbak werden aangepast. Ze hebben ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de voorlopige decoratie van de wagen – waarmee we nog tijdens het DTM-weekend aan de slag gingen – hebben vervangen door een definitieve versie. De Norma ziet er schitterend uit.”

Ook Christoff Corten kijkt al enorm uit naar het raceweekend. “Ik kan niet ontkennen dat ik wel enige verwachtingen heb, ja”, grinnikt Corten. “Ik ken Krafft Racing niet zo goed, maar heb tijdens het openingsweekend gezien dat het team aardig voor de dag kan komen. Het is niet de eerste keer dat Bert en ik samenrijden, en ik weet dat we een homogeen team vormen. Bovendien rijden we maar met twee, wat dan weer ons wedstrijdritme ten goede zou moeten komen. Twee weken geleden heb ik gemerkt dat de Belcar enorm in de lift zit, ik kan haast niet wachten om er opnieuw deel van uit te maken.”

De kwalificaties voor de tweede manche van het Belcar Endurance Championship worden zaterdag tussen 11u10 en 11u55 afgewerkt, op zondag 2 juni start de race van 180 minuten om 14u50.

Longin Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 30 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons