van der Horst

Zolder Superprix: Bert Longin wint eerste treffen

Bert Longin - Garage Feyaerts
Bert Longin - Garage Feyaerts
Bert Longin vervangt dit weekend Stienes Longin op de Fiesta van Garage Feyaerts, maar Longin Sr; doet dit met verve. Deze morgen reed Bert Longin nog de snelste tijd in de kwalificatie maar door de omgekeerde grid startorde werd hij naar de negende startplaats verwezen, maar Longin Sr rukte gestaag op en nam resoluut de kop van de wedstrijd en gaf al vlug alle jonge rijders het nakijken. Regerend kampioen Kenny Herremans (Niels Lagrange) werd tweede op iets meer dan 4 seconden, David de Saeger (Vanspringel Motorsport) maakte het podium vol.
Start race 1 Ford Fiesta Sprint Cup - BE
Start race 1 Ford Fiesta Sprint Cup - BE
Na een brandje bij de kwalificatie kwam Dylan Derdaele (Belgium Racing) niet aan de start van de eerste race zodat er slechts tien wagens aan de start verschenen van de eerste race van de Ford Fiesta Sprint Cup – BE. Alexander Borgmans (Ford Moren Motor) kon niet lang genieten van zijn polepositie en zakte geleidelijk af om alsnog als tiende te eindigen. Bert Longin werd eerst nog opgehouden door de strijdende “jonkies” voor hem maar eens voorbij Herremans, de Saeger en Huart bouwde hij gestaag een voorsprong uit.

Podium race 1 Junior klassement
Podium race 1 Junior klassement
Na Philippe Huart (Belgium Racing) eindigde Hanne Terium als vijfde en won daarmee het junior klassement. Giovanni van Lil (Belgium Driver Academy) en Nathan Vanspringel (Vanspringel Motorsport) vervolledigden het junior podium.


Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op zaterdag 1 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons