van der Horst

Zolder Superprix: Bert Longin wint ook tweede Belgische Fiesta Cup race

Daan Pijl wint voor Bert Longin
Daan Pijl wint voor Bert Longin
Voor de tweede race van de Ford Fiesta Sprint Cup deelden de deelnemers van de Nederlandse en de Belgische cup de baan zodat we zondagnamiddag een startveld van 26 races kregen. Bert Longin (Garage Feyaerts) mocht als snelste (1:57.137) van de kwalificatie links vooraan op de startgrid post vatten met de deelnemers aan de Belgische cup achter hem. Daan Pijl (1:57.210) voerde als snelste Nederlander de rechterrij aan. Bij de start was het echter Pijl die de leiding in handen nam om ze niet meer af te staan. Longin kam als tweede over de streep maar won wel de Belgische cup.
Kenny Herremans & Alexander Borgmans met Niels Lagrange
Kenny Herremans & Alexander Borgmans met Niels Lagrange
Kenny Herremans (Niels Lagrange) kwam als derde algemeen over de streep en werd tweede in het Belgisch klassement. Derde in de Belgische Fiesta Sprint Cup werd Philippe Huart (Belgium Racing), hij eindigde zevende algemeen. David de Saeger (Vanspringel Motorsport) en Dylan Derdaele (Belgium Racing) maakten de Belgische top vijf vol.

Giovanni Van Lil - Belgium Driver Academy
Giovanni Van Lil - Belgium Driver Academy
Giovanni van Lil (Belgium Driver Academy) was de primus in het junior klassement, hij werd gevolgd in het junior klassement door Nathan Vanspringel (Vanspringel Motorsport) en Alexander Borgmans (Ford Morren Motor by Niels Lagrange).


Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op zondag 2 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons