van der Horst

Zolder Superprix: de Borst/van Oord tweemaal op pole

Febo Rac ing Team - Leon Cupra TCR
Febo Rac ing Team - Leon Cupra TCR
Vrijdag werd er op circuit Zolder al een kwalificatiesessie voor de Superprix afgewerkt, die voor de Supercar Challenge. Lange tijd leek het er op dat de KTM X-Bow van Oostenrijker Bob Bau de pole zou pakken maar in de laatste minuten van de sessie wist het duo Dennis de Borst en Stan van Oord met hun Leon Cupra TCR het tij in hun voordeel te keren. Gezien de Cupra rijders ook de op één na beste rondetijd neerzette start de gele Spaanse bolide in beide races voor de Supercar Challenge van op de pole.
Max Veels met Jacky van der Ende (Ferry Monster Autosport Leon Cupra TCR) reden de derde tijd op 0.846 seconde van de tijd van het poleposition duo. Jonas de Kimpe en Martin Huisman klokten met hun DK-Racing Golf de vierde tijd. In de Supersport 2 was Nicolas Delencre in zijn Peugeot 308 Cup net iets sneller dan Maxime Oosten en Milan Teekens. In de Sport Division ging de snelste chrono naar Henk Tappel in de BMW Zilhouette 2.0. Voet/van den Broeck reden de derde tijd in hun Peugeot CS Cup. Eenentwintig wagens namen deel aan de kwalificatie.

Foto: Supercar Challenge
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op vrijdag 31 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons