van der Horst

Zolder Superprix: Dekker en Langeveld winnen Mazda MX-5 Cup races

Niels Langeveld
Niels Langeveld
Ook de Mazda MX-5 Cup kwam in actie op Circuit Zolder in het kader van de Superprix. Beide races werden op zondag afgewerkt, Marcel Dekker en Niels Langeveld wonnen ieder een race. In een bijna uitsluitend Nederlands deelnemersveld verdedigen Pieter Denys en de Belgische Pool Filip Wojtowicz de Belgische eer.
  • Dreamdrive
Marcel Dekker
Marcel Dekker
In de eerste race reed András Király ruimschoots op kop toen zijn wagen kuren kreeg en hij ver terugviel. Marcel Dekker, als derde gestart, bedankte en reed naar de overwinning. Niels Langeveld schoof na pech voor Dominique Kraan op naar de tweede plaats. Pim van Riet vertrok van op pole maar moest in de race tevreden zijn met de derde plaats. Filip Wojtowicz klasseerde zich als negende, Pieter Denys werd elfde.

In de laatste race van de dag reed Niels Langeveld van start tot finish aan de leiding. András Király bleef ditmaal van pech gespaard en zette Langeveld gans de race onder druk maar moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Marcel Dekker pakte ditmaal de derde plaats. Filip Wojtowicz werd opnieuw negende, Pieter Denys klasseerde zich als zestiende.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 13 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons