van der Horst

Zolder Superprix: Deldiche Racing één en drie in de GT & Prototype Challenge

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing heeft een prachtig resultaat behaald in de eerste race voor de GT & Prototype Challenge in het kader van de Zolder Superprix. Luc de Cock en Tim Joosen wonnen de race terwijl de tweede Norma M20 FC van het team, het exemplaar van Tom Boonen en Thomas Piessens de derde plaats pakte. Tussen de beide Norma’s nestelde de Ligier LMP3 van Laurents Hörr zich op de tweede positie.
Laurents Hörr - Ligier JS P3
Laurents Hörr - Ligier JS P3
Bij de start van de race reden de intrinsiek snellere LMP3’s weg van de rest van het veld met op kop de Ginetta Nissan G58 van Max Aschoff voor de Ligier LMP3 van Laurents Hörr. Daarachter volgden op enige afstand de beide Deldiche Racing Norma’s en nog wat verder de eerste GT wagen de Porsche 991 GT3 Cup van John de Wilde. Bijna halfweg de race ging Ward Sluys wijd en door het zand, terwijl Francois Bouillon (McDonald’s Racing Norma M20 FC), die zijn plaats in de Belcar race afstond aan Kris Cools en zich dus dit weekend beperkt tot de GT & Prototype Challenge, de voorkant van zijn wagen verloor. Reden genoeg om de safety car de baan op te sturen waarop alle wagens binnenkwamen voor de verplichte pitstop.

John de Wilde - Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
John de Wilde - Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
Wanneer de race weer vrij gegeven werd was het de Ligier die op kop lag voor de Ginetta en de Norma van De Cock/Joosen. De Wilde was nog steeds leider bij de GT’s voor de Porsche van Jos Jansen en de Lamborghini van Max Weering. Maar Max Aschoff verremde zich in de eerste linkse en ging de grindbak in, race over voor de Ginetta. Laurents Hörr kon dan weer de jagende Norma van De Cock/Joosen niet achter zich houden en moest zich alsnog gewonnen geven en de zege afstaan aan de Belgische equipe.

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 1 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons