van der Horst

Zolder Superprix: FordStore Feyaerts wil scoren vanaf de eerste meeting

FordStore Feyaerts - Ford Fiesta Sprint Cup
FordStore Feyaerts - Ford Fiesta Sprint Cup
Komend weekend staat op Circuit Zolder de Zolder Superprix op het programma en dat is meteen ook het openingsweekend van de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium. Ook dit jaar tekent FordStore Feyaerts present in deze Ford merkencup en in tegenstelling tot vorig jaar treedt de Ford dealer met vestigingen in Aarschot en Haacht zelfs met twee wagens aan. Tom Feyaerts verklaarde eerder al: “De focus ligt dit jaar volledig op het winnen van de titel met Stienes Longin.” Maar die zal er komend weekend in Zolder niet bij zijn...
Stienes werkt in het Britse Brands Hatch een meeting af voor de NASCAR Whelen Euro Series”, zegt drijvende kracht Tom Feyaerts. “Dat was een gegeven dat ons reeds geruime tijd bekend was en daar hebben we dan ook rekening mee gehouden. De Ford Fiesta onder het startnummer 24 kan immers ook het volledige seizoen op Bert Longin rekenen om punten te scoren voor het kampioenschap. Bert zal tijdens de Zolder Superprix dus aan de start staan met de #24 bolide en al zijn ervaring aanwenden om tussen het jonge geweld de nodige punten te sprokkelen. Hij is trouwens ook de mentor en de coach van het team.
 
FordStore Feyaerts - Ford Fiesta Sprint Cup
FordStore Feyaerts - Ford Fiesta Sprint Cup
Van Bert Longin is geweten dat hij niet de man is die van half werk houdt. Zowel in zijn bedrijf als in de racerij is hij een perfectionist die steeds het onderste uit de kan haalt. “Voor minder doe ik het niet”, lacht Bert Longin. “Als je de inspanningen ziet die het team van FordStore Feyaerts met de steun van XDnet in de voorbereiding heeft gedaan dan is het een must om ons niet 100% maar wel 110% te geven. Uit de problemen blijven en veel punten scoren zijn dus de opdrachten.
 
De tweede wagen van FordStore Feyaerts, die aantreedt onder het startnummer 4, krijgt in Zolder de sporen van Tom Feyaerts zelf. “We komen terecht in een veld met diverse rijders van een hoog niveau, dus ik hoop dat ik mijn mannetje kan staan. Voor Bert zal dat geen probleem zijn en aan hem de opdracht om te bewijzen dat hij de snelste is. Zelf was ik tevreden over mijn debuut in Assen op het einde van het voorbije seizoen en natuurlijk wil ik die lijn doortrekken”, verklaart Tom. “Vorig jaar was eigenlijk wel een succesverhaal voor ons, zonder technische problemen en zonder schade. Daarop willen we nu verder bouwen met 2 wagens.”
 
FordStore Feyaerts - Ford Fiesta Sprint Cup
FordStore Feyaerts - Ford Fiesta Sprint Cup
Het laatste woord is voor David Commers, CEO van XDnet. “Na een lange winter en racing in onze technische dienst (Virtual) staat het ganse technische XDnet team weer klaar om alle technische computer/camera/race data/ communications van het FordStore Feyaerts XDnet Team in goede banen te leiden... Een extra wagen is natuurlijk dubbele inzet maar met tripple ambities zorgt voor extra drive... Het team is nog hechter en we draaien dubbel voor de start van het eerste weekend...”
 
De vrije trainingen worden op vrijdag afgewerkt. Op zaterdag wordt om 10u20 de kwalificatie verreden, waarna het om 13u35 tijd is voor de eerste sprintrace met een duur van 30 min. Een tweede sprintrace, eveneens over 30 minuten, wordt afgewerkt op zondag met start om 10u05.

Ford Fiesta Sprint CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op donderdag 30 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons