van der Horst

Zolder Superprix: Frank Beliën aan de start met zoon Christophe

Frank & Cristophe Beliën
Frank & Cristophe Beliën
Dit weekend zien we een bekend gezicht zijn heroptreden maken in het Belcar Endurance Championship. Frank Beliën neemt namelijk plaats op een Porsche 911 en dat samen met zoon Christophe. De Limburgse familie komt uit op een Porsche uit de ateliers van SpeedLover en wil vooral ervaring opdoen voor een mogelijke deelname aan de 24 Hours of Zolder, de Belcar-race volgend op de Zolder Superprix. De wagen neemt het stokje over van de bolide die vorige keer in Spa nog in een opvallende groene livrei werd getooid en de sporen kreeg door Pierre-Yves Paque, Grégory Paisse en Olivier Meurens.
Frank Beliën
Frank Beliën
"Oorspronkelijk was het de bedoeling dat ik samen met Christophe het volledige Belcar-seizoen zou afwerken, dat behoorde al lang tot mijn ambities trouwens", vertelt Frank Beliën aan Autosport.be. "Vanwege zijn studies, waardoor hij eerder dit jaar in het buitenland vertoefde, is dat er echter niet van gekomen. We bekijken om de 24 Hours of Zolder af te werken en deze wedstrijd kadert in die plannen; als het gevoel in de wagen goed is, behoort de 24H ook tot de mogelijkheden. Veel hangt af van hoe Christophe de situatie ervaart, hij moet zich comfortabel voelen."

Speedlover - Porsche 991 GT3 Cup
Speedlover - Porsche 991 GT3 Cup
"Vorige week kon Christophe voor de eerste maal kennismaken met de Porsche 911, want tot dusver kwam hij nooit eerder in actie op dergelijke wagen", verduidelijkt Beliën, die zelf in het verleden al een brede waaier aan racebolides bestuurde. "Het was bovendien een Porsche 911 van de tweede generatie, dus die beschikt toch wel over een pak meer koppel - dat mocht ik zelf ook ondervinden. Eerder was hij ook ingeschreven op de Porsche bij de Race Promotion Night, maar toen kregen we al vroeg problemen en heeft hij uiteindelijk geen ronde kunnen afwerken. We gaan nu in alle rust het weekend aansnijden en kijken hoe zaterdag en zondag verlopen"

Foto's: Niels Vaeck & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 27 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons