van der Horst

Zolder Superprix geannuleerd!

Bert Longin aan het stuur in Dijon
Bert Longin aan het stuur in Dijon
De Zolder Superprix is geannuleerd, dat heeft event organisator VRM meegedeeld aan Autosport.be. "Wegens het hoge aantal besmettingen met COVID-19 in de regio heeft de overheid beslist om Zolder Superprix die gepland was op 8 en 9 augustus te annuleren." De Zolder Superprix had een bomvol programma, met naast Belcar ook Supercar Challenge, Fiesta Cups en Mazda MX-5 Cup die hun seizoensopener planden. Eerder deze namiddag had Circuit Zolder ook al de Belcar-mediadag afgelast.
BMW M240i
BMW M240i
"Op dit moment worden alle competities verboden binnen de gemeente en de vergunning voor het evenement is ingetrokken. Uiteraard betreuren wij dat nieuws ten zeerste en weten wij als geen ander hoe hard iedereen ernaar uitkeek om op het circuit te mogen deelnemen aan races. Op dit moment zijn we aan het uitkijken naar een alternatief, maar dat is niet gemakkelijk. We proberen het uiterste voor elkaar te krijgen", aldus V-Max Racing Management.

Update 29 juli 14:00

Organistor VRM kondigt vandaag reeds aan dat er voor de Supercar Challenge, Mazda MX-5 Cup en Ford Fiesta Cups een oplossing is gevonden voor de wedstrijden die gepland stonden in de Zolder Superprix.


Foto's:  Longin Pers & Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 28 juli 2020.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons