van der Horst

Zolder Superprix: in het teken van de revanche

Start 2019 Belcar Zolder DTM Race 1
Start 2019 Belcar Zolder DTM Race 1
Drie uur en een ronde, dat is de lengte van de tweede Belcar-manche van 2019. De wedstrijdduur zorgt meteen voor een groot contrast met de seizoensopener, toen op Circuit Zolder twee races van een uur werden afgewerkt. Na de Eleven Sports 24 Hours of Zolder is de wedstrijd van volgend weekend meteen de op één na langste race op de Limburgse omloop. Deze eerste race van lange adem zou dus ook als een mooie voorbereiding op het hoogtepunt van het seizoen worden beschouwd, maar ga er maar van uit dat de meeste teams nu zondag ook al willen schitteren.
Belcar 1: Russell Racing tegen allen, allen tegen Russell Racing
Bij Russell Racing by PK Carsport misten twee weken hun seizoensstart niet. Een zo goed als perfecte score leverde ze zowel algemeen als in de klasse-rangschikking de leiding op. De concurrentie is echter vast van plan om het de regerende kampioenen lastig te maken. Bij naaste achtervolgers Krafft Racing is er een wijziging in de line-up: op de #11 Norma wordt Stienes Longin (in Brands Hatch voor de NASCAR Whelen Euro Series) vervangen door Christoff Corten. De winnaar van de 24 uur van Zolder 2017 zal ook bij andere races waar Longin jr. niet aan de start kan komen de teammaat van Bert Longin worden. Verder wordt er vooral uitgekeken naar de prestaties van de #110 Deldiche Racing by JTB Norma: voor de start van het seizoen bij de outsiders voor de titel gerekend, maar in Zolder door omstandigheden twee keer naast het podium beland en nu pas 21ste in de algemene stand en vijfde in Belcar 1.
 
Belcar 2: Kan No Speed Limit opnieuw stunten?
Verrassing na afloop van de tweede Belcar-race van het openingsweekend: naast twee Norma-teams stond ook de winnaar in Belcar 2 op het algemene podium. Fred Bouvy en Damien Coens hadden zich met hun No Speed Limit-Porsche in de regen een weg naar voor kunnen banen en wisten zo een schitterende prestatie neer te zetten. Op identieke omstandigheden zullen volgend weekend allicht niet kunnen rekenen, want de voorspellers houden het op een aangename zomerdag. Bij de concurrentie hoeft het No Speed Limit-duo deze keer geen rekening te houden met smaakmaker John De Wilde, die verstek geeft voor de tweede Belcar-manche.
 
Belcar 3: Wat kunnen de Lambo's over drie uur?
Na de twee wedstrijden van een uur een sluitende conclusie trekken over de algemene titelkansen van de renstallen die dit jaar met een Lamborghini Huracan SuperTrofeo aan de start komen is zo goed als onmogelijk. Zondagavond zal dat beeld allicht al duidelijker kunnen worden geschetst. WCB Racing by Leipert en EMG Motorsport kwamen tijdens de DTM-meeting alvast goed voor de dag, naast de topposities in hun klasse bekleden ze respectievelijk de vierde en zesde plaats algemeen, en zullen allicht naar een bevestiging van die prestaties zorgen. Ook uitkijken of Belgium Racing en de beste van de MARC Cars, de #4 Ford Mustang van VR Racing, opnieuw naar een podiumplaats in de klasse kunnen rijden.
 
Belcar 4: Veidec Silver Eagle krijgt nieuwe concurrent
Met twee zeges en twee tweede plaatsne viel er in Belcar 4 tijdens de openingsmanche weinig te beginnen tegen de Mercedes AMG GT4-bolides van Veidec Silver Eagle Racing. Ook over drie uur krijgen ze af te rekenen met de Ginetta van het Britse Gravity Fuelled, maar ook van een nieuwkomer uit de ateliers van JJ Motorsport: Recep en Hakan Sari zullen een BMW M4 GT4 besturen.
 
Belcar 5: Kan Stevens Motorsport ook winnen?
Tijdens het openingsweekend kwam de #475 Stevens Motorsport BMW bij geen van beide races als eerste over de streep in Belcar 5, maar twee tweede plaatsen waren wel voldoende om de leidersplaats in Belcar 5 te veroveren. Kunnen Jochen Stevens en Laurent Vandevelde dit keer wel winnen? Ze zullen in ieder geval moeten afrekenen met vier andere BMW's en twee Saker-teams.
 
Belcar 6: Houdt de M3 stand?
De enige BMW M3 in Belcar 6, de #83 van Garage Van de Water, prijkt in de eerste Belcar 6-tussenstand helemaal bovenaan, na een zege en een derde plaats. Vijf andere renstallen, die allemaal een BMW 325i laten rijden, volgen de M3 echter op de voet en zullen tijdens de race van 180 minuten zeker proberen om de oppergaai af te schieten.

Persbericht Circuit ZolderDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 29 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons