van der Horst

Independent Motorsports toont snelheid in generale repetitie 24 Hours of Zolder

Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
Independent Motorsports werkte afgelopen weekend de derde manche van het Belcar Endurance Championship 2018 af, de laatste wedstrijd in de aanloop naar de 24 Hours of Zolder. De Porsche 911 eindigde de voorbije twee races op het podium, dus waren de verwachtingen te Circuit Zolder opnieuw hooggespannen. Helaas strandde het team ditmaal net naast het podium nadat subtropische temperaturen en een extra pitstop roet in het eten wierpen.
  • Hamofa Performance
“Toen het team onze strategie voor de wedstrijd uitdokterde, waren de warme buitentemperaturen een zeer belangrijke factor”, licht Xavier Stevens toe. “Gezien daarenboven de wedstrijd geen 125 minuten zou duren zoals bij de seizoensopener die ook hier werd verreden, maar 180 minuten, hebben we besloten om een harde bandensoort te monteren bij de start van de race. Dat bleek echter de verkeerde keuze, want de wagen was zeer moeilijk te besturen. Hoewel ik fysiek niet op de limiet reed, waren de rondetijden toch niet top. We hebben dan besloten onze eerste pitstop iets te vervroegen om over te stappen naar de zachte bandensoort waarmee we doorgaans rijden.”

“Kris Wauters nam het stuur over en vertrok met het mes tussen de tanden. Zijn chrono’s waren goed, maar na enkele ronden meldde hij problemen met de radioverbinding tussen de wagen en de pitstraat. Het plan was om nog een tiental ronden verder te rijden, maar plots dook Kris de pitstraat in. We tankten de wagen vol en Koen Wauters vertrok opnieuw, maar we wisten toen al dat het zeer nipt zou worden qua brandstofvoorraad. De vrees bleek terecht, want hoewel Koen goede chrono’s kon laten optekenen en net als bij de vorige race in Spa enkele deelnemers kon passeren, diende hij in de eindfase nogmaals te pitten voor een splash & dash.”

Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
Independent Motorsports - Porsche 911 GT3 Cup
“Ondanks de snelle reactie van het team, bleek het podium net te hoog gegrepen vandaag vanwege de extra stop”, verduidelijkt teameigenaar Lieven Goegebuer. “Dat is jammer, want de laatste podiumtrede behoorde zeker tot de mogelijkheden en ook de tweede plaats was niet onhaalbaar. Een derde podium op rij zou een mooie beloning geweest zijn voor het team, want ze leverden ook nu weer perfect werk. Naar mijn mening weerspiegelt de vijfde plaats in de einduitslag niet ons ware prestatieniveau, maar de dingen lopen nu eenmaal niet altijd zoals gepland. Qua pure snelheid kwamen we iets te kort op de winnende Porsche, maar het belangrijkste is dat we een degelijke voorbereiding hebben afgewerkt voor de 24 Hours of Zolder begin augustus. Het team zal de wagen nu volledig reviseren om hem in optima forma aan de start te brengen bij de belangrijkste en langste wedstrijd van het seizoen.”

In de tussenstand voor de Porsche Endurance Trophy staan Xavier Stevens, Koen Wauters en Kris Wauters nog steeds gedeeld tweede, terwijl het trio eenzelfde plaats bekleedt in de tussenstand voor de Belcar 1-klasse. De volgende wedstrijd is de 24 Hour of Zolder, op 11 en 12 augustus. Op woensdag 8 augustus staat er een parade gepland van Circuit Zolder naar het centrum van Heusden-Zolder met alle deelnemers aan de etmaalrace. Een uitgelezen kans om de rijders en wagens van dichtbij te aanschouwen!

Persbericht Independent MotorsportsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 4 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons