van der Horst

Zolder Superprix: Kobe Pauwels verrast in kwalificatie Ford Fiesta Sprint Cup

Kobe Pauwels - Ford Peerlings
Kobe Pauwels - Ford Peerlings
Kobe Pauwels (Ford Peerlings) heeft voor zijn eerste optreden in de Ford Fiesta Sprint Cup indruk gemaakt. Onze jonge landgenoot reed zaterdag tijdens de kwalificatie op circuit de Zolder de snelste tijd. Met een ronde in 1:54.974 was hij 0.081 seconde sneller dan Senna van Soelen (Bas Koeten Racing).
Philippe Huart - Ford Peerlings
Philippe Huart - Ford Peerlings
Gianni van de Craats (Bas Koeten Racing) klokte de derde tijd, Aleksander Olejniczak lukte de vierde tijd en was daarmee de beste in divisie 2 voor rijders ouder dan 25 jaar. Philippe Huart (Ford Peerlings) zette zijn wagen al vroeg in de pits maar realiseerde toch nog de zesde tijd, een plaats voor Tomas de Backer (Ford Peerlings), die zijn snelste ronde geschrapt zag wegens het raken van de paaltjes in de chicane.

Giovanni van Lil - FordStore Feyaerts
Giovanni van Lil - FordStore Feyaerts
Giovanni van Lil (FordStore Feyaerts) vernielde zijn wagen tijdens de vrije trainingen maar zijn team kon een Fiesta op de kop tikken bij MV Motorsport. Met deze reservewagen reed hij alsnog de tiende chrono, een plaats beter dan Wim Coeckelbergs. Geoffrey Vanspringel (Vanspringel Automobiles) kampte met een motor die niet over de volledige kracht beschikte en moest zich tevreden stellen met de dertiende chrono. Tom Faeyerts klokte de vijftiende tijd, Benjamin Abeloos reed de zeventiende chrono.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op zaterdag 11 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons