van der Horst

Zolder Superprix: Longin/Corten op pole - Derdaele/Saelens beste GT

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Bert Longin en Christoff Corten starten de eerste echte Belcar endurance-race vanaf de pole. Het Krafft Racing-duo krijgt naast zich op de eerste rij de Deldiche Racing Norma #110 van Tom Boonen, Sam Dejonghe en Thomas Piessens. Gezien deze laatstgenoemde wagen over een turbokrachtbron beschikt, is het nog maar de vraag of Longin/Corten lang gaan kunnen profiteren van hun uitgangspositie. De Norma's van Russell Racing (Thiers/Thiers/Magnus/Van Hooydonk) en Deldiche Racing (Joosen/De Cock/Verbergt) delen de tweede rij. Dylan Derdaele stuurde de Lamborghini Huracán #99 die hij deelt met Nicolas Saelens naar de pole in Belcar 3, een half honderste beter dan de bolide #999 van Jimmy De Breucker en Yannick Hoogaars.
Speedlover - Porsche 911 GT3 Cup
Speedlover - Porsche 911 GT3 Cup
De pole in de Belcar 2-klasse, voorbehouden aan de Porsches, ging naar de maagdelijk witte 911 die Frank Beliën deelt met zoon Christophe. Puntenleiders Coens/Bouvy sloten af op 3 tiende van de referentie, met in hun zog Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens die slechts een half honderste moesten toegeven. We lijken ons dus te mogen opmaken voor een spannende strijd. Bij de Cayman's was Poel/Nipperus de referentie.

QSR Racing School - BMW 240
QSR Racing School - BMW 240
Heyer/Spinoy waren weinig verrassend primus in Belcar 4, voor de zusterwagen van Michael Cool en Bart Van Samang en de BMW GT4 van Hakan en Recep Sari. VGL Racing pakte de pole in Belcar 5, voor de ex-WTCC BMW en de QSR Racing School BMW M240i Racing. Belcar 6 tenslotte was een kolfje naar de hand van Garage Van De Water; de BMW M3 ging de JJ Motorsport 3-serie en de AR Performance-bolide vooraf.

De wedstrijd start morgen - zondag -  om 14:50.

--- Uitslag kwalificaties Belcar Zolder Superprix 2019 (pdf) ---

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 1 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons