van der Horst

Zolder Superprix: Marcel Dekker op pole voor eerste race Mazda MX-5 Cup

Marcel Dekker - Dekker Racing
Marcel Dekker - Dekker Racing
De nieuwe Mazda MX-5 Cup doet dit weekend voor de eerste maal het circuit van Zolder aan. Er staan twee races geprogrammeerd een op zaterdag en een op zondag. In de kwalificatie die zaterdag vlak na de middag plaats vond ging de snelste tijd naar Marcel Dekker (Dekker Racing). Hij krijgt in de late namiddag wanneer de eerste race plaats vindt, Andras Kiraly (IL Motorsport) naast zich. De tweede startlijn wordt gedeeld door Olivier Naaktgeboren (Van Loon Motorsport) en Dirk Warmerdam (Kolenaar Mazda).
BMS Motorsport - Mazda MX-5 Cup
BMS Motorsport - Mazda MX-5 Cup
Van Belgische zijde is er het debuut van BMS Motorsport in de cup. Het team zet twee wagens in voor Ward Sluys en Michael de Keersmaecker. De Mazda MX-5 is nieuw voor BMW Motorsport en vooreerst is het aanpassen geblazen aan de nieuwe bolide. In de kwalificatie realiseerde Sluys de elfde tijd, de Keersmaecker klokte de dertiende tijd. De wagen van Mazda Motor BeLux van het duo Pasture/Businaro reed de vijftiende tijd op 21 wagens.

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op zaterdag 1 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons