van der Horst

Zolder Superprix: Marcel van de Maat verrassende winnaar race 1

BS Racing Team BMW E46 GTR & Racing Team Tappel BMW Zilhouette 2.0
BS Racing Team BMW E46 GTR & Racing Team Tappel BMW Zilhouette 2.0
Het waren de successeconden die de winnaars van de vorige race moesten toevoegen aan hun pitstoptijd die beslisten over de zege in de eerste race voor de Supercar challenge in het kader van de Zolder Superprix. De zege ging zo enigszins verrassend naar de BS Racing Team BMW E46 GTR van Marcel van de Maat. Hij ging Robert van den Berg (Harders Plaza Racing BMW 132 GTR) en Ronald en Luuk Van Loon (Blueberry Racing BMW E46 M3) vooraf.
Dennis de Borst (Leon Cupra TCR) voor bob Bau (KTM X-Bow)
Dennis de Borst (Leon Cupra TCR) voor bob Bau (KTM X-Bow)
Dennis de Borst (Leon Cupra TCR) was het beste weg bij de start voor de KTM X-Bow van Bob Bau, maar al in de tweede ronde moest de safety car de baan op na een crash tussen de Ford Focus van Danny Wagtmans en de BMW van Estella van de Wiel. In de zevende ronde werd de race hervat en de posities bleven behouden tot bij het opengaan van het pit window. De Borst en Van Oord moeten 25 seconden extra stilstaan in de pits na hun zege in de laatste race en na de pitstops was het klassement dan ook helemaal overhoop gegooid. Marcel van de Maat lag op kop en reed naar de zege voor twee andere BMW’s. Dennis de Borst en Stan van Oord werden nog vierde.

Nicolas Delencre - Why Not Racing Peugeot 308 Cup
Nicolas Delencre - Why Not Racing Peugeot 308 Cup
Onze landgenoot Nicolas Delencre (Why Not Racing Peugeot 308 Cup) won in Supersport 2. Henk Tappel (Racing Team Tappel BMW Zilhouette 2.0) was primus in de Sport Division waar onze landgenoten Chris Voet en Bart Van den Broeck (Traxx Racing Team - Peugeot RCZ) op het laagste podiumschavot eindigden. Jonas de Kimpe en Martin Huisman eindigden met hun DK-Racing Golf zevende algemeen.

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 1 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons