van der Horst

Zolder Superprix: Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens mikken op zege

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Na twee wedstrijden bij een van de meest prestigieuze evenementen van het jaar maken de teams uit het Belcar Endurance Championship zich dit weekend op voor de tweede afspraak van het seizoen. Voor Filip Teunkens en Nicolas Vandierendonck biedt de race over 3 uren in het kader van de Zolder Superprix een kans om het volle potentieel van hun Porsche 911 GT3 Cup te tonen.
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
“Als de seizoensopener ons één ding geleerd heeft, dan is dat de snelheid goed is”, bevestigt Nicolas Vandierendonck vol vertrouwen. “Filip en ikzelf hebben bewezen bij de intrinsiek snelste bezettingen uit onze klasse te horen en dat we niet verlegen moeten zijn om de zege te ambiëren. Vanzelfsprekend heb je zoiets niet volledig zelf in de hand, in een race over drie uur moet je het geluk aan je zijde hebben. Ik verwacht een relatief zware strijd, want na de koele omstandigheden bij het openingsweekend zou het kwik dit weekend richting de 30 graden klimmen. De strategie en de banden gaan - vermoed ik - een hoofdrol spelen en, zoals we twee weken geleden merkten, kan ook een eventuele neutralisatie grote invloed hebben. Het echte werk begint op zaterdag tijdens de kwalificatie, waar we onze Porsche richting de pole positie willen loodsen!”

Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
Thems Racing by EMG Motorsport - Porsche 911 GT3 Cup
“Het dubbele podium bij de openingsmanche loste onze verwachtingen in, maar eigenlijk had het ook een zege kunnen zijn als we geen pech gekend hadden bij de neutralisaties”, klinkt het oprecht  bij Filip Teunkens. “Het belangrijkste is dat we bevestigden voor de knikkers te kunnen gaan en dat wordt dan ook het hoofddoel tijdens deze eerste echte Belcar-endurancerace van het seizoen 2019. Vorig jaar pakte ik met Nicolas, tijdens mijn debuutseizoen, meteen de klassetitel en we gaan alles in het werk stellen om die krachttoer dit jaar te herhalen. Daarom is het van kapitaal belang dat we constantheid aan de dag leggen. Het podium is een absoluut minimum en als alles meezit verwacht ik te kunnen strijden voor de zege in de klasse!”

De tweede meeting van het Belcar Endurance Championship 2019 wordt verreden in het kader van de Zolder Superprix, een evenement dat dit jaar aan zijn tiende editie toe is. Op zaterdag staat er een vrije training (9u05) en een kwalificatie sessie (11u10) op het programma, terwijl de start van de race op zondag om 14u50 wordt gegeven.

Persbericht Thems RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 30 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons