van der Horst

Zolder Superprix: Nicolas Vandierendonck: “Verstandig rijden en mikken op een podium”

Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Nicolas Vandierendonck snijdt dit weekend de derde manche van het Belcar Endurance Championship aan met de Mercedes-AMG GT4 van het Selleslagh Racing Team. De Thems Racing-rijder deelt de Duitse bolide met Johan Vannerum en Filip Teunkens en hoopt in het kader van de race over 180 minuten bij de Zolder Superprix de vruchten te plukken van het testwerk dat hij de voorbije weken afwerkte. Vandaag stond onder een loden zon de kwalificatie op het programma en daarin zagen we SRT de pole veroveren.
 “Na de vorige wedstrijd in Spa-Francorchamps beseften we allemaal dat we ons geen zorgen moesten maken over de ruwe snelheid. Het werkpunt van de Mercedes-AMG GT4 bleef het vinden van een goede set-up over een langere afstand en dat is tevens waarop we de voorbije weken gefocust hebben”, verduidelijkt Nicolas Vandierendonck. “De Mercedes-AMG GT4 heeft een zeer nadelige Balance of Performance toebedeeld gekregen, waardoor we op zoek moeten naar een afstelling die goed werkt op de zware wagen en vooral de banden niet overbelast.”
 
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Hoewel de recente testsessies heel wat nuttige gegevens opleverden, was er één factor die het werk te Circuit Zolder net dat tikkeltje moeilijker maakte. “De temperaturen waarin we dit weekend racen zijn zeer hoog en als je reeds met hoog oplopende bandentemperaturen kampt, dan maakt een baantemperatuur van 45 à 50°C het er niet eenvoudiger op. Ik heb in mijn twee snelle ronden bovendien telkens met verkeer te kampen gehad, zonder afbreuk te willen doen aan de capaciteiten van Ward Sluys en zijn teamgenoot Wim Spinoy. Zij pakten vandaag verdiend de pole, want ze waren gewoon sneller dan wij. We kwalificeerden ons uiteindelijk als vierde in de klasse en dat biedt zeker perspectieven voor de wedstrijd, temeer daar zowel ik als mijn teamgenoten duidelijk stappen vooruit hebben gezet wat betreft het omgaan met de wagen.”
 
“In die wedstrijd wordt het belangrijk om die ervaring aan te wenden. Door het zware gewicht en de hoge buitentemperatuur gaat het van kapitaal belang zijn om verstandig om te springen met zowel de banden als de remmen. Ga je met het mes tussen de tanden in de aanval vanaf de eerste ronden, dan garandeer ik je dat je na tien ronden terugvalt in het veld omdat de banden volledig versleten zijn. Ik hoop vooral dat we eens een goed resultaat kunnen neerzetten, want na de ABS-problemen bij de openingsrace hier in Zolder en de verloren tijd bij de neutralisatie in Spa zou dat enorm belonend zijn voor het hele team. De boodschap voor mijn teamgenoten en mijzelf is dus duidelijk: verstandig rijden, naar de wagen luisteren en anticiperen!”
 
De derde wedstrijd van het Belcar Endurance Championship 2018 wordt op gang gevlagd op zondag 15.25u en de finish is drie uur later voorzien.

Persbericht Nicolas VandierendonckDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op zaterdag 30 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons