Zolder Superprix: Nieuwe zege voor Sluys – Koen en Kris Wauters opnieuw tweede

JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
Net als zaterdag domineerde de JR Motorsport BMW M4 Silhouette ook zondag de race voor de Supercar Challenge. Ward Sluys en Bas Schouten haalden het met zeven seconden voorsprong op de DVB Racing Porsche 991 GT3 Cup van Kris en Koen Wauters, die ook al de tweede plaats pakten in race 1. De derde podiumstek ging ditmaal naar de JR Motorsport BMW M4 Silhouette van Michael Verhagen en Willem Meijer. In de GT & Prototype Challenge ging de zege na de opgave van de Deldiche Racing Norma naar de Prime Racing Ginetta van Jean-Pierre Lequeux en Jean Mark Ueberecken.
De Porsche van Meulders/Renmans mispakt zich in de Eerste Linkse
Ook nu moest de safety car al vroeg in de race naar buiten komen, ditmaal nadat de Porsche van Meulders/Renmans in de Eerste Linkse in het grind belandde. Bas Schouten, die bij de start al de leiding had genomen, reed na de herstart opnieuw weg van de concurrentie. De zege van de BMW M4 Silhouette kwam niet meer in gevaar en Sluys/Schouten pakten zo een tweede zege op rij. Koen en Kris Wauters werden na een mooie wedstrijd net als zaterdag tweede, zij kregen op het podium het gezelschap van Michael Verhagen en Willem Meijer. Jos Jansen stuurde zijn Porsche als vierde over de lijn. John de Wilde die zaterdag zijn Porsche 991 GT3 Cup naar het podium loodste kwam ditmaal als vijfde over de streep.

Traxx Racing - Peugeot RCZ
De zege in de Supersport divisie ging naar de BMW E46 M3 van Ronald en Luuk van Loon, zij eindigden tevens als tiende algemeen na een hele reeks Porsche’s. In de Sportdivisie was de zege voor de Belgische Peugeot RCZ van Chris Voet en Bart van den Broeck.

Wim Jeuris, Bart Ooms en Rodrigue Gillion
De tweede race voor de GT & Prototype Challenge, die al vroeg op de dag plaatsvond, bracht de Deldiche Racing Norma M20FC geen geluk. De winnaar van race 1 kwamen bij de start minder goed weg door benzinedrukproblemen en werd dan aangetikt op het achterwiel door de Praga van Tim Gray. Een zeer lange pitstop was het gevolg. De Prime Racing Ginetta van  Jean-Pierre Lequeux en Jean Mark Ueberecken had nu geen tegenstander meer en reed probleemloos naar de zege. De Ligier van Mattijs Bakker en Javier Ibran Pardo werd tweede en Henk Thuis zette de PumaXRT op de laatste podiumplaats. In de SR3 divisie wonnen onze landgenoten Bart Ooms en Rodrigue Gillion met hun Praga, terwijl Wim Jeuris zijn Radical SR3L naar de tweede plaats loodste.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 1 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.