van der Horst

Zolder Superprix: Norma’s leggen beslag op volledig podium in race 1

Zolder Superprix: Podium race 1 Supercar Challenge
Zolder Superprix: Podium race 1 Supercar Challenge
De eerste race voor de Supercar Challenge in het kader van de Zolder Superprix gedomineerd door de Norma’s CN ingezet door de Belgische teams Deldiche Racing en Verheyen Motorsport by T2. Na een uiterst spannende strijd kwam Thomas Piessens (Deldiche Racing) als eerste over de finishlijn op 0.2 seconde gevolgd door de Norma van Brent Verheyen/Ian Gepts (Verheyen Motorsport by T2) die hun succespenalty in acht genomen evengoed aanspraak maakten op de zege. Cédric Baeten stuurde de T2 Racing Norma naar de derde plaats op iets meer dan een halve minuut van de winnaar.
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Wegens het grote aantal deelnemers werd de start in twee groepen gegeven, de Prototypes en GT’s voorop met daarachter de Sport divisies. De Deldiche Racing Norma was het beste weg voor Ian Gepts terwijl in de GT divisie Bart Arendsen (BMW M6 GT3) voorop lag, maar al snel volgde een safetycar periode na een spin van de Radical van spin van Robin Greenhalgh. Bij de herstart wist Gary Hauser met zijn Norma LMP3 op te rukken naar de derde plaats achter de twee Norma’s CN, maar de krachtige LMP3 wagen bleek het niet gemakkelijk te hebben op het bochtige circuit. Nagy Kabaz voerde met zijn Domec Racing RXC Spyder de Supersport divisie aan maar en fout bij de safetycar periode leverde hem een tijdstraf op die hem later de klassezege zou kosten.

Verheyen Motorsport by T2 - Norma M20 FC
Verheyen Motorsport by T2 - Norma M20 FC
Ook het pitwindow was verschillend voor de Prototypes/GT’s en de Sport divisies, tussen 20 en 30 minuten voor de eersten en tussen 30 en 40 minuten voor de tweeden. Na de pitstops lag de Deldiche Norma op kop voor de Norma van Brent Verheyen, maar Piessens kreeg een drive through voor een fout bij de pitstop. De Traxx Racing Peugeot RCZ Cup zou ditmaal zijn klasse niet winnen aangezien Chris Voet de wagen parkeerde in de Bianchi bocht wat leidde tot een Full Course Yellow. Piessens profiteerde van die onderbreking om zijn drive through uit te voeren. De Deldiche Norma behield de leiding op enkele seconden gevolgd door het exemplaar van Verheyen Motorsport by T2. Brent Verheyen perste nog alles uit zijn Norma maar strande op 0.2 seconde van de winnende Norma. Cédric Baeten (T2 Racing Norma M20 FC) pakte de derde plaats.

Roger Grouwels (Nissan GT-R) voor Bart Arendsen (BMW M6)
Roger Grouwels (Nissan GT-R) voor Bart Arendsen (BMW M6)
De Norma LMP3 van Lea Mauer en Gary Hauser kwam als vierde over de streep voor de eerste GT wagen. Dat was de Nissan GT-R van Roger Grouwels, die nochtans achteraan gestart was. Maar Grouwels zette een impressionante remonte in een ging op het einde van de race nog de BMW M6 GT3 van Bart Arendsen voorbij om alzo de zege te pakken. Bob Herber werd met zijn Bentley nog derde nadat hij op het einde de Domec Racing Radical RXC van Patrick Engelen en Steve Brooks naar de vierde plaats verwees. Hein Koopman werd met zijn BMW Z4 GT3 negende algemeen.

MDK - Audi RS3 LMS TCR
MDK - Audi RS3 LMS TCR
Tiende algemeen en winnaar in de Radical divisie was onze landgenoot Martin Lucas. Voor de zege in de Supersport 1 divisie leverden Nagy Kabaz en Michaël De Keersmaecker (Audi RS3 LMS TCR) heel de race strijd. Kabaz kwam als eerste over de lijn, maar de straftijd opgelopen in het begin van de race wierp hem terug naar de derde positie. De Keersmaecker werd tot winnaar uitgeroepen, Dennis de Borst (Hyundai i30N TCR) pakte alzo de tweede plaats. In de Supersport 2 divisie was er niemand opgewassen tegen Laurens de Wit (CUPRA), hij won met ruime voorsprong de divisie voor Tony Verhulst (Honda Civic TCR) en Frank Broersen (BMW M4 GT4). Mark Jobst (Zilhouette Sport) was primus in de Sport divisie.

Foto's: Thomas Smets & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 11 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons