van der Horst

Zolder Superprix: Organisatie besluit: Gezamelijke race België-Nederland op zondag!

Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Aanvankelijk zouden de Belgische en Nederlandse Fiesta’s alléén tijdens de vrije trainingen van de Zolderse Superprix de piste delen, maar na rijp beraad werd besloten om op zondag een gezamenlijke race België-Nederland te betwisten!
Hiermee komt de zuiver Belgische race 2, die zou betwist worden om 10u00, te vervallen en vinden we klokke 14u05 het gehele startveld terug voor wat een schitterende match België-Nederland zal worden!
 
Bert Longin
Bert Longin
Gezien er voor gezamelijke races andere regels gelden, wordt voor Race 2 het nieuwe systeem van startopstelling toegepast:  de snelste coureur start nog steeds in ‘pole’ en de volgende negen oneven plaatsen van 3 tot 19 worden bezet door de coureurs uit hetzelfde kampioenschap als de pole-man. Op de andere lijn op de even startplaatsen 2 tot 20 worden de snelste 10 coureurs geplaatst van het andere kampioenschap. In dit systeem worden de startplaatsen vanaf de 21ste plaats ofte elfde startrij, ingevuld op basis van de ‘mixed’ kwalificatietijden.
 
Race 2 telt overigens mee voor de Dutch Belgian Super Star, met punten voor de Top 20 finishers, ongeacht voor welk kampioenschap zij écht strijden.
 
De Belgische 1ste race vindt nog steeds plaats morgen zaterdag om 13u35.

Persbericht Ford Fiesta Sprint CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op vrijdag 31 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons