van der Horst

Zolder Superprix: PG Motorsport met Marnik Battryn, Johan Huygens & Tijn Jilesen

PG Motorsport - Porsche Cayman GT4 CS MR
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4 CS MR
Marnik Battryn scoorde samen met teamgenoot Stienes Longin bij de vorige wedstrijd in Spa-Francorchamps nog een klinkende overwinning in de Belcar 3-klasse. De PG Motorsport Porsche Cayman bleek de snelste GT4 van het pak en met de overwinning spoelde het Vlaamse duo de ontgoocheling van de opgave bij de seizoensopener in Zolder door. Voor de wedstrijd dit weekend geeft Longin echter forfait; noodgedwongen want de Vlaams-Brabander staat aan de start van de NASCAR Whelen Euro Series manche in het Franse Tours. Daarom wordt Battryn dit weekend bijgestaan door Johan Huygens en Tijn Jilesen, die afgelopen jaar nog de titel pakte met de wagen.
Jan Battryn - Marnik Battryn
Jan Battryn - Marnik Battryn
"Bij de eerste race in Zolder zijn we uitgevallen helaas, maar de set-up was echt wel goed dus ik heb het volste vertrouwen in de wedstrijd dit weekend. Tijn kent de auto van vorig jaar nog, terwijl ik van Johan Huygens al veel goeds heb gehoord. Hij beschikt over heel wat ervaring in de autosport, niet in het minste met Porsche, dus we gaan gewoon ons ding doen en dan volgt de uitslag wel. We mikken vooraf op een podium, maar de concurrentie is niet van de poes, dus het is wat koffiedikkijken op dat vlak."

Johan Huygens, Alain Franssen & Patrick Franssen
Johan Huygens, Alain Franssen & Patrick Franssen
Johan Huygens bleek de afgelopen jaren van vele markten thuis en opteert nu dus voor GT4-machinerie. "De prijzen in de autosport stijgen steeds meer, dus is GT4 een aantrekkelijke optie", vertelt de Vlaams-Brabander aan Autosport.be. "Ik heb tot dusver nog niet met de wagen gereden, maar eigenlijk hebben Stienes en Bert Longin al heel vaak met mij gepraat over samen iets in de autosport te doen. Ik heb nog tegen de familie Longin gereden in BGDC in het verleden en we zijn tevens streekgenoten, waardoor ik ook naast de piste contact heb met hen. Doordat Stienes aan de bak komt in het EK NASCAR, kwam er een mogelijkheid dat ik instapte bij PG Motorsport. Wat het bovendien extra leuk maakt, is dat ik kan strijden tegen jongens die ik goed ken, dat geeft toch een aparte sfeer."

Foto's: Vincent Wouters, Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 27 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons