van der Horst

Zolder Superprix: Russell Racing pakt tweede zege

Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
De Russell Racing by PK Carsport Norma M20 FC #1 van Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonk en Gilles Magnus heeft na een boeiende driestrijd de tweede Belcar manche gewonnen op Circuit Zolder. Nadat de Deldiche Norma van Thomas Piessens bij de start het voortouw nam, kwam Van Hooydonk in het tweede uur vooraan postvatten. Na een derde neutralisatie met nog iets meer dan een halfuur op de klok nam Gilles Magnus het stuur over van de #1 om vervolgens de Deldiche Norma's van Tim Joosen (#111) en Sam Dejonghe (#110) te verschalken en de leiding over te nemen op 17 minuten van het einde.
Schade aan de achtervleugel en diffuser bij Russell Racing
Schade aan de achtervleugel en diffuser bij Russell Racing
Nochtans liep niet alles van een leien dakje voor de Russell Racing Norma. Hans Thiers kwam in het openingsuur ter hoogte van de Villeneuve Chicane naast de piste terrecht en toen de West-Vlaming zijn weg verderzette kwam het tot een contact met de Krafft Racing Norma #11 van Bert Longin. Laatstgenoemde moest met schade aan de achtervleugel de pits komen opzoeken terwijl Thiers met een scheve achtervleugel en geraakte diffuser verder reed. Longin en Corten zouden nog als achtste eindigen na een mooie remonte.

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Sam Dejonghe ging in de slotminuten voor de tweede plaats nog voorbij aan de zusterwagen van Tim Joosen, maar die laatste moest enkele ogenblikken later zijn Norma in de pits parkeren met een defecte krachtbron. De GHK Racing by T2 Norma van Guy Verheyen, Chris Mattheus en Pieder Decurtins pakte een mooie vierde plaats terwijl de Belgium Racing Lamborghini Super Trofeo van Dylan Derdaele en Nicolas Saelens de top vijf algemeen afsloot.

VR Racing by Qvick Motors - MARC II V8 Mustang
VR Racing by Qvick Motors - MARC II V8 Mustang
Door de pech bij Deldiche Racing schoof de VR Racing MARC Ford Mustang van John Rasse, de jarige Erik Qvick en Tom Van Rompuy in extremis nog op naar de derde plaats algemeen, op een ronde van de winnaars. De Australische silhouette reed een dijk van een wedstrijd en won met groot gemak Belcar 3, voor de Lamborghini Super Trofeo's van Belgium Racing (Derdaele-Saelens), WCB (De Breucker-Hoogaars) en EMG (Sluys, Herber).

No Speed Limit - Porsche 991
No Speed Limit - Porsche 991
Belcar 2 werd wederom een kolfje naar de hand van de No Speed Limit Posche #991 van Fred Bouvy en Damien Coens, al kwamen ze ditmaal niet verder dan de tiende plaats algemeen. De enige andere Porsche 911 die de wedstrijd uitreed was het exemplaar #3 van THEMS Racing, Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens werden vandaag tweede in de klasse en elfde algemeen na problemen tijdens de eerste pitstop. De Porsche Cayman Clubsport van vader en zonen Redant won de Clubsport-subklasse en werd dus derde algemeen in de Porsche Endurance Trophy.

Podium Belcar 4
Podium Belcar 4
In Belcar 4 haalden enkel de beide Mercedes AMG GT4 van Veldec Silver Eagle Racing by GetSpeed de eindmeet, de klassezege was voor Kenneth Heyer en Wim Spinoy, teamgenoten Michael Cool en Bart Van Samang bezetten de tweede plaats.


JJ Motorsport - BMW 325i
JJ Motorsport - BMW 325i
Jochen Stevens en Laurent Vandervelde loodsten hun BMW M235i naar de klassezege in Belcar 5 voor merkgenoten Filip Baelus/Leopold Lievens (Baelus Motorsport BMW M235i) en Johnny de Breucker/Luc Janssens/Peter Van Delm (QSR Racing School BMW 240). In klasse 6 tenslotte ging de grootste beker naar de JJ Motorsport BMW 325i van Tom Werckx die de ganse race solo afwerkte. De Simtag Racing BMW 325i (Jo Lammens/Gilles Puelings/Cooreman) en de VDW Motorsport BMW M3 E30 (Edwin Beyers/Ron Van De Water/Pascal Deckers) maakten het podium vol. 

--- UITSLAG BELCAR ZOLDER SUPERPRIX 2019 ---

Foto's: Martijn Wouters & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op zondag 2 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons