van der Horst

Zolder Superprix: Tweede zege van het weekend voor Deldiche Racing

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Zaterdag moest Thomas Piessens het nog alleen redden, maar zondag kreeg hij versterking van Sam Dejonghe, maar het resultaat blijft hetzelfde. De Deldiche Racing Norma M20 FC behaalde de zege algemeen en in de CN klasse. Gemakkelijk ging het echter niet, Brent Verheyen (Verheyen Motorsport by T2) reed een fenomenale stint en had de leiding stevig in handen tot de mechaniek roet in het eten gooide. Roger Grouwels (Nissan GT-R GT3) won voor de tweede maal op rij de GT klasse. Pieter Denys, die de race alleen afwerkte, bezorgde Xwift Racing Events dan weer de zege in de Supersport 2 divisie, terwijl Chris Voet en Bart van den Broeck (Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup) na de pech op zaterdag revanche namen en de Sport divisie wonnen.
Gary Hauser - Norma LMP3
Gary Hauser - Norma LMP3
De tweede race van de Supercar Challenge gaat van start zonder Luc De Cock (Deldiche Racing), de Norma blijft in de pits. Bij de start is de van op de tweede plaats vertrokken Brent Verheyen het beste weg en hij neemt de koppositie over van op de pole gestarte Thomas Piessens. Gary Hauser ligt met de Norma LMP3 even op de derde plaats maar hij moet al heel vroeg in de race de pits opzoeken waar het technisch euvel gelukkig verholpen wordt. Een Full Course Yellow volgt nadat drie wagens elkaar raken in de Villeneuve Chicane.

Bob Herber - Bentley Continental GT3
Bob Herber - Bentley Continental GT3
Na de herstart leidt Verheyen voor Piessens, Bob Herber (Bentley Continental GT3), Bart Arendsen (BMW M6 GT3) en Roger Grouwels (Nissan GT-R GT3). De Bentley is vooraan beschadigd mat dat zal Herber niet beletten de race verder uit te rijden. Ondertussen voert Brent Verheyen het tempo op en hij heeft al snel een voorsprong van 18 seconden op Piessens. Daarachter vechten de drie GT3 wagens voor de laatste podiumplaats en winst in de klasse. Nagy Kabaz (DOMEC Racing RXC Spyder) is duidelijk de snelste in de Supersport 1 divisie maar zijn rijstijl leidt tot verschillende tijdstraffen waardoor hij de winst wel kan vergeten.

Verheyen Motorsport by T2 - Norma M20 FC
Verheyen Motorsport by T2 - Norma M20 FC
Bij de pitstop neemt Ian Gepts het stuur over van Brent Verheyen, maar de wagen kampt met benzinedruk problemen en een ronde later moet Gepts de Norma aan de kant zetten even voor de rechte lijn. Sam Dejonghe die het stuur van Piessens heeft overgenomen rijdt nu comfortabel op kop en zal niet meer bedreigt worden. Roger Grouwels is nu koploper bij de GT’s voor Arendsen, zij worden in het klassement gevolgd door Olivier Bertels in de T2 Racing Norma. Zaterdag bestuurde Céderic Baten nog de wagen nu doet Bertels het op zijn eentje. Een oliespoor zorgt voor een nieuwe full course yellow kort daarop gevolg door een nieuwe onderbreking nadat Berry Arendsen zijn BMW 1 in het grind zet.

Roger Grouwels - Nissan GT-R GT3
Roger Grouwels - Nissan GT-R GT3
Na de herstart rijdt Dejonghe naar winst voor de Nissan van Roger Grouwels die voor de tweede maal de GT divisie wint. Bob Herber weet nog de derde plaats algemeen te pakken terwijl Bart Arendsen vierde eindigt. Olivier Bertels eindigt op de vijfde plaats en is tweede in de CN divisie. Hein Koopman (BMW Z4 GT3) pakt de zesde plaats, Patrick Engelen/Steve Brooks (DOMEC Racing Radical RXC) worden zevende en vijfde in de GT klasse. Achtste is Martin Lucas (DOMEC Racing Radical SR3), die voor de tweede maal de Radical divisie wint.

Xwift Racing - Ligier JS2 R
Xwift Racing - Ligier JS2 R
Na de straffen voor Nagy Kabaz gaat de zege in de Supersport 1 divisie naar Dennis de Borst (Hyundai i30N TCR). Henk Tappel (Zilhouette 3.5) wordt tweede terwijl Kabaz toch nog derde werd. Laurens de Wit (CUPRA TCR) reed voor de pitstops ruim op kop in de Supersport 2 divisie, maar zijn succes seconden die hij na zijn zege van zaterdag moet bijtellen bij zijn stop doen hem terugvallen naar de tweede plaats. Pieter Denys wint de divisie met de Ligier JS2 van Xwift Racing Events. Met Tony Verhulst (Honda Civic TCR) krijgen we een tweede Belg op het podium.

Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup
Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup
Chris Voet en Bart van den Broeck pakken de zege in de Sportdivisie, zij blijven de BMW M2 van Axel Jansen en de Zilhouette Sport van Mark Jobst voor. De volgende manche van de Supercar Challenge vindt midden juni plaats op het circuit van Spa-Francorchamps.


Foto's: Thomas Smets & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 12 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons