van der Horst

Zolder Superprix: Verhitte strijd in alle divisies Supercar Challenge

GT & Prototype Challenge
GT & Prototype Challenge
De vier races in de Supercar Challenge powered by Hankook op het circuit van Zolder stonden werkelijk bol van de spanning. Dolblije winnaars, coureurs die op het laatste moment de overwinning aan zich voorbij zagen gaan, euforie en teleurstelling lagen vaak dicht bij elkaar. Wat bovenal opviel is dat de strijd in de meeste divisies volledig open staat.
  • MF Racing
Supercar Challenge
Supercar Challenge
Waar het er op Magny-Cours in de divisie Supersport 1 op leek dat de SEAT Leon Cupra TCR onverslaanbaar was bleek dat op Circuit Zolder toch niet het geval. Het podium in de eerste race was volledig voor BMW en in de tweede race stonden er rijders van drie verschillende merken op het podium. Marcel van de Maat was in de eerste race de dolgelukkige winnaar, in de tweede race kwam de bijzondere KTM X-Bow van de Oostenrijker Bob Bau als winnaar over de finish.
 
In Supersport 2 kenden de deelnemers weinig geluk. In de eerste race, die gewonnen werd door Nicolas Delencre, had Remco de Beus technische problemen waardoor hij vroegtijdig uitviel. In de tweede race was de pech voor zowel Delencre als de equipe Maxime Oosten-Milan Teekens. Gelukkig had De Beus zijn problemen kunnen oplossen en werd hij de winnaar.
 
In de Sport divisie is Henk Tappel een klasse apart. Hij won beide races voor Rob Nieman en de equipe Chris Voet-Bart van den Broeck. Groot zijn de verschillen echter niet, want na de races van een uur kwam de BMW Zilhouette van Tappel maar twee seconden eerder over de finish dan de Clio van Nieman.

De GT& Prototype races kenden een bizar verloop. In beide races ging de Duitser Max Aschoff in zijn Ginetta Nissan LMP3 er bij de start als een haas vandoor, maar hij wist de finish niet te bereiken, hij viel tweemaal uit. De Duitser Laurents Hörr bracht zijn Ligier LMP3 beide races als eerste over de finish, maar werd tweemaal bestraft en werd tweede. De equipe Tim Joosen en Luc de Cock was met hun Norma in beide races de lachende derde die er met de zege vandoor ging.
 
De GT divisie had met John de Wilde in race 1 en Bob Herber in race 2 als winnaar ook enerverende wedstrijden. De rijders leverden onderling mooie strijd, de successeconden uit eerdere races speelden een belangrijke rol in de uitslag en de spanning in het klassement blijft enorm spannend.
 
In de divisie klasse Radical SR3 was Alain Berg in beide races de snelste met een zevende en negende positie algemeen.
 
De volgende races in de Supercar Challenge powered by Hankook zijn op 22 en 23 juni op het Formule 1 circuit van Spa-Francorchamps.

Supercar Challenge



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op maandag 3 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons