van der Horst

Zolder: Tobias Dauenhauer wint - Andre Castro kampioen

Tobias Dauenhauer - Hendriks Motorsport
Tobias Dauenhauer - Hendriks Motorsport
Deze week stond de slotmanche van de EuroNASCAR Esports Series op het menu, waar alles nog te winnen of te verliezen viel. De voornaamste kandidaten voor de titel waren Andre Castro en Tobias Dauenhauer. Dauenhauer pakte in Zolder wel de laatste overwinning van het seizoen, maar aangezien Castro als tweede eindigde, is de Amerikaan de allereerste kampioen. Ook een beetje een Belgisch succes in Zolder, aangezien de derde plaats naar een landgenoot ging: Simon Pilate.
Andre Castro - DF1 Racing
Andre Castro - DF1 Racing
Simon Pilate mocht nog vanaf plaats twee starten, al werd hij in de race reeds vroeg voorbij gesneld door Castro en Alon Day. Pilate gaf niet op en bestookte de tweevoudige Elite 1-kampioen meermaals en met succes. Midden in de race geraakte de Belg voorbij Day en beëindigde zo zijn seizoen met een allereerste podiumplaats, nadat hij eerder ook al zijn heat won. Ondanks dat Day slechts vierde eindigde, besluit hij het seizoen op een derde plaats in de eindstand nadat Loris Hezemans - nog een protagonist in het kampioenschap - vooraan wegviel in de openingsfase van de race.

Tweede Belg in het klassement tijdens de finalerace was Bavo Follon. De PK Carsport-mecanicien reed een degelijke race en hield Braxx Racing-mecanicien Bryan Crauwels achter zich. Met dit resultaat eindigde deze laatste op een vierde plaats in de eindstand. Bert Longin was nogmaals van de partij met de showcar van Circuit Zolder en reed richting een 27ste plaats, terwijl Guillaume Deflandre en Stienes Longin moesten opgeven.

Foto's: Nascar Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 14 juli 2020.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons