van der Horst

Zolder: Van der Linde en Rockenfeller bezorgen Audi 1-2

Kelvin van der Linde - Audi
Kelvin van der Linde - Audi
Er was vandaag in Zolder geen kruid gewassen tegen Kelvin van der Linde. De Zuid-Afrikaan reed vanochtend al naar de pole en pakte deze namiddag de zege in de eerste wedstrijd van het weekend. Zijn merkgenoot Mike Rockenfeller en de Ferrari van Alex Albon zaten hem nochtans op de hielen maar konden op geen moment een aanval plaatsen. Het trio dat naar het podium mocht had een bonus van dik 20 seconden op de concurrentie.
Esteban Muth - Lamborghini
Esteban Muth - Lamborghini
De eerste van die overige concurrenten was Vincent Abril (Mercedes), hij tikte als vierde aan. Marco Wittmann (BMW) kon in de beginfase nog aansluiten als tweede achter de latere winnnaar, maar de Duitser moest uiteindelijk tevreden zijn met de vijfde plek. Daarachter pakte Esteban Muth een sterke zesde plaats tijdens zijn thuiswedstrijd. De top negen werd volgemaakt door drie Mercedessen, zijnde die van Maxi Götz, Philip Ellis en Lucas Auer.

Lawson en Maini overleefden de openingsronde niet
Lawson en Maini overleefden de openingsronde niet
Liam Lawson (Ferrari), tweede in het kampioenschap, kwam al na een halve ronde in de problemen bij een crash aan de chicane. Ook Arjun Maini (Mercedes) diende op te geven, Daniel Juncadella kwam nog met een kapotte Mercedes naar de pits maar ook hij diende de handdoek te werpen.


Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 7 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons